Islams historia skrämmer.

I nutid har vi via media kunnat följa IS härjningar med våld, mord, våldtäkter och förstörelse. De har bekämpats framgångsrikt men de finns fortfarande kvar på vissa platser. Deras organisation lockar vilsna ungdomar och våldsbenägna personer.
Islams historia sträcker sig långt tillbaka i tiden, ända till tiden då Osmanska Riket fanns. Deras härjningar under de sista åren liknar dagens IS. De halshögg kristna med svärd. Det var unga turkar som utplånade hela byar i akt och mening att införa islamska lagar och levnadssätt.
Turkiska regeringen med Erdogan vill inte erkänna detta folkmord på en och en halv miljon armenier, assyrier, syrianer, kaldéer, och greker som skedde 1915. Det är t.o.m. straffbart att nämna händelsen vid namn i Turkiet.
Detta folkmord liksom nazisternas illdåd under andra världskriget måste in i historieböckerna för att påminna framtida generationer om hur ondskan, med religiösa förtecken, kan drabba oskyldiga människor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>