KD, ett parti som kämpar.

 Skiftningarna inom KD har pågått en längre tid. Det är stor skillnad på partiets framtoning i dagens politik och den Alf Svensson förmedlade. Han måste må illa över den förändring som sker och har skett. Nya partiledare har radikalt ändrat kursen och ideologin som måste vara ytterst besvärande för kärnväljarna
Redan när Göran Hägglund tillträdde som partiledare fanns det krafter inom partiet som ville att partiet skulle inta en mer radikal religiös inriktning. Mats Odell var en sådan kraft. Göran Hägglund som var Alf Svenssons adept hade delvis ärvt Alf Svenssons sätt att leda partiet.
När nu Ebba Busch Thor blev partiledare kunde de radikala inom partiet andas ut. Nu äntligen kunde partiet blomma upp igen. Nu kunde de öppna upp för att sprida det kristna budskapet. Ebba Busch Thor med rötterna i Livets Ord trodde nog att hennes attityd skulle vinna anklang, men icke så. Hennes öppning mot SD är nog en taktik för att vinna röster. Hon överger därmed trogna KD väljare med en genuin religiös övertygelse. Just nu har hon fått utdelning på sin högergir. Det återstår att se om effekten håller i sig.
Hennes senaste uttalande om att ”mångkulturism inte är vägen framåt” ligger väl i linje med vad SD tycker.
Nu lite historia. När Ebba Busch Thor var kommunalråd för äldre och funktionshindrade i Uppsala hade staden år 2014 en av de längsta köerna för äldre i landet. Dessutom hade Ebba Busch Thor mest böter i hela landet för att inte hon ordnade bostäder åt funktionshindrade. Värt att påminna en förnumstig partiledare om glashuset.

 

2 kommentarer

  1. Mångkulturalismen är rimligen inte vägen framåt vare sig för liberalismen eller konservatismen. Det finns en skillnad mellan mångkultur och mångkulturalism där det förra betecknar ett samhällstillstånd och det senare en ideologi. Och begreppen leder till missförstånd. Mångkultur har funnits och finns än i dag i många samhällen, medan mångkulturalismen föddes på i mitten på 1980-talet. Vad handlar då mångkulturalismen om? Den handlar om grupprättigheter, kvoteringar, positiv särbehandling av grupper. Den kan också stå bakom minoritetslagar. Om man är liberal eller konservativ är det ju inte förvånande om man är kritisk till ett begrepp som leder till en världsbild där människor delas in i kollektiv. Vad säger de konservativa Socialdemokraterna för det finns väl sådana?

    • Hej och tack för dina synpunkter. Formuleringarna kan vi lämna därhän. Sanningen är ju den att KDU har förstärkt hennes uttalande. Hon flirtar med SD, tyvärr.
      MVH
      Klas Viberg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>