Moderaternas slöseri med skattemedel.

Så här i valtider sker en viss rannsakning av politikerna. Media arbetar intensivare med grävande journalistik och det är bra. Politikerna vill ju påverka vårt sätt att leva och vara då är det följaktligen rätt att väljarna får veta hur politikerna sköter sig.
För moderaternas del finns i årets valrörelse både färska och gamla övertramp som är väl värt att påminna om.
Ulf Kristerssons ”meritlista” innehåller mindre smickrande händelser och yttringar:

·         Privata resor till Kina på skattebetalarnas pengar. Ressällskap till hustrun.

·         Utförsäljning av allmännyttan i Stockholm till reapriser när han var borgarråd. 

·         Tillskansat sig 2 lägenheter i Stockholm som borde ha resulterat i åtal.

·         Han ser som sitt uppdrag att bekämpa och avskaffa välfärden.

·         Hans och Fredrik Reinfeldts planer på att låta flyktingar massinvandra i avsikt att överbelasta och krossa den offentligt finansierade välfärden. Ett öppet hot mot samhället. Reinfeldts gloria (om den nu fanns) tappar därmed sitt skimmer. (vi minns öppna era hjärtan)

Michael Svenssons ”meritlista” innehåller ett avslöjande som saknar motstycke. Han har skrivit körjournaler för sin privata bil i en sällan skådad omfattning. I en reseräkning från 2015 för perioden 17 juli till 18 aug. uppgav Svensson att han har kört 5 800 km i tjänsten. Det motsvara 175 km bilkörning varje dag under sommarledigheten.
Sedan 2014 har han begärt och fått ut sammanlagt 378 000 kr i bilersättning. Vid ett tillfälle begärde han ersättning för att ha kört 1 800 km med sin bil i Sverige samtidigt som han vistades i Asien på långsemester.
Det är inga misstag som redovisas utan medvetet fusk i akt och mening att berika sig samt omdana samhället. Vi måste tyvärr konstatera att samhällets kontrollfunktioner inte har fungerat.

 


// Samlade fakta från media

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>