Den svenska skolan, ett politiskt haveri.

I valrörelsen var inte skolan huvudämnet fast den borde ha varit högst på dagordningen. Problemen i skolan med många underkända tycks ha blivit en accepterad situation då den tillåts fortsätta. Trots att det finns uppenbara bevis på bristerna som orsakat haveriet så står politikerna handfallna. Prat, prat men lite verkstad.
Vi kan dock konstatera att Liberalerna vinner anhängare för sin skolpolitik. Den pekar på vad som måste göras för att åstadkomma förändringar och som hjälper elever och lärare nå målen.

Några förslag:

 • Vi måste återgå till katederundervisning med lärare alla timmar.
 • Arbetsmiljön måste avsevärt förbättras.
 • Ordningen i klassrummet måste förbättras för att uppnå studiero.
 • Stökiga elever flyttas till hjälpklass.
 • Mobiltelefonerna under lektionerna måste förbjudas.
 • Skadegörelse av elever bör ersättas av föräldrarna.
 • Det måste finnas ett regelverk som alla måste känna till och följa.

Vi måste tyvärr konstatera att välfärdslandet Sverige har en skola som inte fungerar. En relevant fråga som kan ställas är om välfärden har eroderat skolan på uttalade krav, ordning och studiero. Skolledningen måste återta ledarrollen och våga ta konflikter i skolan. Buset får inte förstöra lektionstimmarna.
Centralt är det undfallenheten att agera från politikernas sida som förstör framtiden för vissa elever vilket är mycket allvarligt.

 

2 kommentarer

  • Hej och tack för dina synpunkter.
   Jag har medvetet spetsat till argumenten. Anledningen är att det händer för lite. Politikerna bara pratar och bråkar medan eleverna får ta smällen. Eleverna måste sättas i främsta rummet och huvudmännen måste ta sitt ansvar. Det går inte att fler elever underkänns. Det är deras framtid det gäller.
   Hälsningar
   Klas Viberg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>