Umeå kommuns ekonomi

Arbetarpartiet har i ett utskick kommenterat kommunens ekonomi i dystra ordalag. Nu har även centerns gruppledare Mattias Larsson uttryckt oro över kommunens ekonomiska situation. Det borde rimligen vara fler politiker som kommenterar den ekonomiska situationen.
Om nu ekonomin befinner sig på ett sluttande plan borde kommunledningen informera medborgarna och lämna förslag på åtgärder. Kostnaderna har skenat så det gäller att genom åtgärder minska på kostnadssidan och öka på intäktssidan. Vi vet att moderaterna vill sänka skatten en direkt felaktig åtgärd i nuvarande situation.

Tänkbara sparåtgärder:
Kommunledningen bör göra en organisationsöversyn i syfte att effektivisera verksamheterna. Utbetalningarna från kommunen och bolagen bör löpande granskas effektivare.
Behovet av tjänsteresor bör granskas, motiveringskrav införs.
Lägenheterna i Hemavan bör säljas ut snarast. Kommunen skall inte med skattepengar konkurrera med privata näringar i Tärna – Hemavan. Pengar till personal- och friskvård bör fördelas lokalt i Umeå så att det kommer alla till del.
Utförsäljning av fastigheter som inte behövs för kommunens verksamheter.
Driftkostnader generellt bör granskas.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>