Fusket breder ut sig.

Vi har skapat ett samhälle som ”tillåter” fusk på alla nivåer. Vare sig det gäller bidragsfusk, fusk med reseräkningar och resor eller utförsäljning av allmännyttan till reapriser så är det stöld från statskassan som pågår inför öppen ridå. Vad gör samhället? Ja nästan ingenting. Det blir sällan några påföljder utan det mesta får passera.
   De som utmärker sig är politiker från moderaterna, kristdemokraterna och sverigedemokraterna. En del har fått lämna den politiska arenan medan andra fortsätter. Hoppas att det dåliga samvetet någon gång drabbar de skyldiga.
   Ansvariga för kontrollen av fakta i ställda krav måste skärpa reglerna avsevärt då många ersättningar borde ha stoppats i och med de underlag som presenterats. Regeringen måste skärpa kontrollen på alla nivåer annars bidrar staten till fortsatt fusk. Regeringen måste värna om skattesystemets legitimitet och kvalitetssäkra hanteringen av skattemedel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>