Företagandet måste stimuleras.

Under en längre tid har företagen angripits för att tillskansa sig för höga vinster, gäller särskilt inom offentliga sektorn. Ofta beror det på dåliga regelverk från statens sida. I till exempel skolan är skolpengen kombinerat med en slimmad organisation en stor orsak till de stora   vinsterna. Att oärligt tillskansa sig skattemedel måste stävjas till varje pris. En lösning kan vara att ersätta faktiska kostnader.
Företagens intresse för skattefinansierade verksamheter som vård, skola och omsorg beror till största delen på bristfälliga lagar och bestämmelser samt ofullständiga ekonomiska spelregler. Det utrymmet måste tätas till. Det finns ingen plats för oseriösa företag som förstör marknaden. Riskkapitalbolagen bör förbjudas driva friskolor. Även religiösa friskolor bör förbjudas.
Att reglera vinsterna i ett företag är helt fel väg att gå. Generellt skall förtagande stimuleras. Finns avarter måste de få möjligheter att organisera sitt företag efter de lagar och regler som gäller. Vi kan även konstatera att en viss självsanering pågår ständigt då oseriösa företag inte klarar konkurrensen. Sammantaget kan vi slå fast att utan företag stannar Sverige därför måste kommunerna och staten föra en sådan politik som gynnar seriösa företagare. ”Friska” företag är en tillgång för landet.
Företagens pålagor måste anpassas till verkligheten. Omvärldsanalyser när det gäller skatter är ytterst angeläget då vi konkurrerar på en global marknad.
Skatteuttag bör i huvudsak ske på konsumtion och lyxvaror och inte på arbete.

2 kommentarer

 1. Håller med dig utan företag som går med vinst så stannar sverige, Min åsikt är att förlusterna i den offentliga sektorns välfärd är ett större problem än vinster i den privata,tycker mig ha anat det efter att läst på en massa

  • Hej!
   Tack för dina synpunkter. Offentliga sektorn är en tärande verksamhet. Därför måste verksamheterna drivas ekonomiskt optimalt och enligt gällande lagar och bestämmelser.
   Att vissa grenar i näringslivet ser offentliga sektorn som en kassako är ytterst allvarligt.

   Med vänlig hälsning

   Klas Viberg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>