Även statliga organ ska väl följa byggnadslagstiftningen ?

Höghushotell vid Åhlens döms ut ………. Det lyder en rubrik i dagens VK med anledning av hotellplanen i kvarteret Thor och riksintresset.

Vad jag minns av det ärendet är att det fanns inga synpunkter från Riksantikvarieämbetet när planen antogs. Varken vid samråd eller utställning.

Jag förutsätter att regeringen gör som man brukar göra. Man brukar enbart ta ställning till saker som kommit fram under planprocessen. Man kan inte ha en annan tågordning i detta fall och ska självklart yttra sig under planprocessen och har de inte yttrat sig ska de inte ha någon gräddfil in till regeringen. Planen för hotellet följer antagen översiktsplan.

Nu var ju Riksantikvariets yttrande ett ytrrande till Boverket så jag förutsätter att de avvisar detta och i sin samlande bedömning påtalar att det följer antagen översiktsplan och att det är förenligt med riksintresset

Det är precis som jag sagt många gånger att länsstyrelserna och enskilda tjänstemän ska inte ha makt över folkvalda. Centerledaren och näringsministern sa klart och tydligt vid sitt besök i Umeå på Länsstyrelsen att hon tyckte inte länsstyrelserna följde regeringens vilja när det gäller strandskyddet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *