I Umeå är det nära till jobben

Umeå är staden nära där det händer. I bland är det tillfälligheter hur man upplever saker och ting. I går skulle jag besöka Malmö Avation och deras kontor men kom på att det låg på flygplatsen. 

Tog cykeln för vädret var fint och jag vet hur dyrt det är att parkera där. Det är så nära att det inte är sant. Dit cyklar man på 10 minuter från Brogatan om man har bråttom och en kvart om man tar det lugnare.

Ett sätt att minska luftföroreningarna är att ännu fler skulle cykla för det skulle vara bra för sig egen hälsa och för miljön. Drar du en cirkel från citykärnan med samma avstånd som till flyplatsen kommer du långt oavsett var du jobbar. 

När man cyklar på Tegssidan och blickar mot centrala stan ser man fullt av stora byggkranar som är där för att utföra arbete i förädlingen av staden. Man ser här finns det tro på framtiden och här investerar privata företag för de tror på Umeå och de tror självklart att de tjänar pengar. Det har kunnat vara några fler kranar om inte det överklagats så mycket.

Med det är vill jag visa att det inte är några stora problem om arbetsplatsparkeringarna försvinner från city utan det går hur bra som helst att cykla till jobbet och det kommer att gå bra att ta sig till jobbet om parkeringar läggs utanför stadskärnan för då kommer vi dessutom att klara av luftkvalitetsnormen  och det är ekonomiskt att cykla och ger på köpet lite motion. Bussarna är också ett bättre alternativ än egen bil för att ta sig till jobbet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *