Hundlatriner

Blev uppringd av Västerbottens kuriren med anledning av utspelet från Peder Westerberg(fp) om att återinföra hundlatrinerna. Det är naturligtvis så att det är ett problem att hundlatrinerna plockas bort men det har sina orsaker.

Umeå kommun måste spara då regeringen inte får ned arbetslösheten och satsar på jobbskatteavdrag nr 5 istället för att trygga välfärden i kommunerna. Såväl alliansen som socialdemokraterna och vänsterpartiet har lagt en tuff utmaning på tekniska nämnden för att mildra besparingarna inom skola och socialtjänst. Nämnden behöver nu snabbt komma ned i kostnader för att undvika underskott.

Hundlatrinerna är en åtgärd bland många i besparingspaketet och som nu plockas ned, för att kunna återställas om det ekonomiska läget ser bättre ut. Det beräknas ge 800 000:- kronor i besparing vilket är en del i att klara en budget i balans. Vi har en bred överenskommelse i nämnden, där Folkpartiet ingår, för att ta ansvar för ekonomin. Det kräver beslut.

Vi är medvetna om att vi kommer behöva se över vad vi kan göra på resans gång, det gäller även hundlatriner. Men det är uteslutet att riva upp hela beslutet och stå med ytterligare nästan en miljon att skära på belysning, parkunderhåll och klotterbekämpning. Ska hundlatrinerna återställas handlar det i såfall om att tillskjuta pengar till tekniska nämnden. Förslaget från Folkpartiet om ett återinförande av hundskatten och särbeskatta vissa medborgare har jag svårt att se att det finns politiskt stöd för.

Andreas Lundgren(s)
2:e vice ordf, tekniska nämnden

hundlatriner

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>