Slut på pudeldebatt

Peder Westerberg(fp) fortsätter bjuda in andra politiker till sin pudelklubb. Nej någon pudel får du inte från mig Peder Westerberg. Och knappast heller från någon representant för något parti i tekniska nämnden.

Det budgetförslag bla vi socialdemokrater presenterade för att möta besparingarna kommunfullmäktige ålagt tekniska nämnden fick uppbackning av samtliga partier. Vi ökade besparingarna på gator och parker, däribland att hundägarna får ta större ansvar för hundpåsar och annat, för att kunna rädda deltidsbrandkåren i Tavelsjö och kapaciteten på brandkåren i Umeå. Det var ett helt riktigt politiskt beslut och ingenting att be om ursäkt för.

Tekniska nämnden har hela tiden varit på klara på att vi noga måste följa hur besparingar slår och vad vi kan göra under resans gång. Vi har ett bra samarbete med den borgerliga oppositionen och en gemensam vilja att göra det bästa för medborgarna i vår stad. Umeå har ett offentligt rum att vara stolta över där mycket hänt under mandatperioden med utveckling av grönområden och byggandet av cykelstaden.

Det kommer fler tuffa utmaningar för tekniska nämnden under året och därmed fler möjligheter till pudlande för Westerberg om han upplever att han tagit fel beslut i budgetarbetet. Men det viktigaste är att ägna kraften till att blicka framåt och se möjligheter.

Andreas Lundgren(s)
2:e vice ordf, tekniska nämnden

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>