Sossesvin

I torsdags attackerades en 16-årig SSU:are i Malmö av två män. Hon drogs åt sidan på öppen gata och knäades i magen. De kallade henne feministfitta, citerade vad hon sagt om invandring och sa att de skulle döda henne innan de avslutade med att spotta henne i ansiktet.

I natt fick ordförande för en socialdemokratisk förening i Umeå ritat hakkors på sin ytterdörr med kommentaren ”sossesvin”.

Om de händelser vi ser och ökade hatkommentarer mot förtroendevalda är del i en medveten upptrappning mot arbetarrörelsen återstår väl att se. Främlingsfientliga krafter ska bekämpas och Socialdemokraterna kommer aldrig vika ned sig i den kampen. Vi tänker inte vara tysta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>