Sista dagen med VF – nu blir vi Folkbladet

Nyhetschefen Marie Andersson och dagplaneraren Magnus Johansson lägger upp morgondagens tidning. I morgon byter VF form till Folkbladet. Nere till höger ses ett korrektur på den nya redaktionsrutan.

Tisdag 17 april klockan 11.35
I dag kom det sista numret av VF ut.
I morgon kommer en helt ny tidning. Folkbladet. Den har samma själ som VF, men en helt ny kropp.
Just nu råder febril aktivitet på redaktionen.
Vi planerar den nya tidningen – och det känns oerhört inspirerande.
Morgonen inleddes med ett redaktionsmöte.
Jag presenterade den marknadskampanj vi kommer att köra när Folkbladet nu lanseras.
Därefter gick layoutchefen Hampus Råde igenom morgondagens tidning innan nyhetschefen Marie Andersson och alla reportrar informerade om det aktuella nyhetsläget.
I morgon är det stor premiär för nya redesignade Folkbladet. Den nya tidningen kommer att göra oss till ett tydligare alternativ på mediemarknaden. Vi blir rakare, enklare, snabbare och mer underhållande.
Den bärande nyheten till morgondagens tidning ligger redan inredigerad och klar på vårt första nyhetsuppslag, som från och med i morgon kommer att vara redan på sidorna 2-3.
Den kommer att ligga kvar där om inget dramatisk sker i nyhetsväg under dagen.
I morgon bitti har vi en intern releasefrukost då vi har bjudit in alla som arbetar inom koncernen.
På torsdag kommer jag tillsammans med Carolina Jansson och Malin Lindberg från marknadsavdelningen, att befinna oss på Coop i Vilhelmina klockan 11.00-14.00.
På fredag är vi på Coop i Lycksele klockan 10.00-13.00 och på lördag är vi på Rådhustorget i Umeå klockan 10.00-13.00 för att berätta om den nya tidningen.
Det ska bli spännande att höra era reaktioner på er nya tidningen – och ni är alla välkomna att höra av er till mig med era synpunkter.
Nu ska jag börja fila på min krönika till morgondagens tidning.
En nya era i tidningens historia inleds.
I morgon kommer nya Folkbladet ut.

1 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>