Holmlund gör sig själv till åtlöje

Fredag 29 juni klockan 15.55
Egentligen är jag otroligt less på att skriva om Umeås kommunalråd Lennart Holmlund (S).
Jag önskar att jag hade sluppit det den här gången.
Men han ger mig inget val.
Han har gjort bort sig på nytt – och han vägrar att stå för det.
I går ringde vår reporter Anne Pettersson till Holmlund för att få en kommentar i ett helt vanligt journalistiskt ärende. Holmlund kände sig uppenbarligen pressad av Annes frågor och inför en de människor som befann sig inne på Bubblan i Umeå sade han med hög ton ”håll käften” via telefon till Anne Pettersson. Du kan läsa artikeln i Folkbladet här.
Efter telefonsamtalet mellan Anne Pettersson och Holmlund i går ringde jag upp Holmlund.
Vi pratade om att det är viktigt att politiker och journalister har ömsesidig respekt för varandra. Han erkände också att han hade gått för långt när han sade ”håll käften” till Anne Pettersson.
Jag trodde att vi var färdiga där. Jag trodde att han förstod budskapet. Jag hade åtminstone hoppats det. Jag trodde att Holmlund insåg att han grovt hade gått över gränsen. Jag hade förväntat mig en ursäkt till Anne Pettersson från ett kommunalråd som insåg allvaret i att använda liknande språkbruk i ett samtal med en journalist.
Men jag borde ha lärt mig vid det här laget.
Holmlund ger sig aldrig.
Han ber aldrig om ursäkt.
Han bara dundrar på.
I ett blogginlägg i dag skriver han om Anne Pettersson, en reporter han har intervjuats av otaliga gånger. Trots det kan han inte ens stava hennes namn rätt.
Holmlund skriver:
”Efter att jag upprepade gånger försökt förklara detta men det ville Ann inte lyssna på så sa jag i det sammanhanget håll käften och gjorde det för att jag ville prata till punkt. När jag svarade på samtalet var jag på Bubblans livsmedel och det var en del som funderade om man måste förklara en sak så många gånger.”
Holmlund funderar uppenbarligen inte på att många också undrar varför han säger håll käften till en reporter.
Det är skrämmande att han inte har den eftertanken.
Med sitt barnsliga agerande gör han sig själv till åtlöje.

9 kommentarer

 1. Det är dax för Holmlund att avgå, det har passerat allt för många grodor över hans läppar. Har han inga partikamrater med ryggrad som kan ta över?????

 2. Kan du inte ta upp lite funderingar nu kring alliansen och mps igenomröstade vårdförslag som kommer att innebära dels en massa vård-företagsbluffar där privatläkare kommer söka pengar för patienter som inte finns och dels särbehandlingen där vi vanliga dödliga får stå tex våra egna tandläkar-räkningar själva medans vissa grupper kommer få dom gratis

 3. Tack Daniel för din utförliga förklaring. Och till Holmlund vill jag bara säga, Tänk gärna, innan du trycker iväg dina blogginlägg och kommentarer.

 4. TACK! Daniel Nordström.

  Det var bra gjort. Det behövs en motkraft som säger ifrån.
  Han är 65 år och får hålla på på detta viset. Jag tycker att det är fel. Släpp in en yngre på kommunalkontoret.

  Med bästa hälsning Dan-Olof Norman, Tavelsjö.

 5. Det kanske är dags att jornalisterna får sig en åthutning?

  Du bloggar själv om ökande journalistförakt, ökade klyftor mellan vanligt folk och journalisternas åsikter.

  Så länge journalisterna ges ordets makt att bruka och förvränga för sin egen agenda så kommer föraktet att öka.

  Känner du igen dom här förvrängningarna:

  Knarkodling = Cannabisplanta
  Raggarbil = Amerikansk äldre bil ägd av entusiast
  Papperslös = Illegal invandrare
  Motdemonstanter = Ungt vänsterpack som stör andra demonstrationer
  …körde rally i bostadsområde = Buskörde med vanlig bil, har inget med rally att göra
  Ensamkommande flyktingbarn = Unga män som systemtiskt smugglas hit som påstår sig ha tappat bort familjen, men genast hittar igen dom härifrån när dom har fått PUT

  Exemplen kan göras mångt fler, men du släpper ständigt igenom dessa förvrängningar i din tidning ooch jornalistföraktet ökar helt befogat!

  Lite granskning av dom egna leden kanske vore på sin plats?

 6. Bra Daniel att ni håller efter Lennart H. Förhoppningsvis ger de mod hos oss medborgare att inte acceptera okänsla även om den upprepas otaliga gånger.
  Den lika skrämmande kommentaren (och synen) av Lennart H. i artikeln är –”Om inte nämnden kan fördela pengarna får vi lägga ned socialnämnden”–.
  Nu är det dags att hans hån mot socialnämndens arbete observeras av andra politiker och personal. Det är märkligt eftersom det är den nämnd som vi alla berörs av mer eller mindre under vår levnad. Hoppas Folkbladet följer upp hur respekten för Socialnämndens arbete sköts i kommunen. Även om det naturligtvis också fortsatt finns en hel del som behöver förändras i dess arbete. Men då måste det göras med kunskap och respekt.

 7. Oavsett vad journalisten säger kan inte ett kommunalråd använda sin retilhjärna utan måste kunna föra en öppen dialog. Tyvärr har vi sett många gånger att Lennart Holmlund är olämplig för sitt uppdrag. Diktatorfasoner är högt olämpligt inom politiken och Lennart Holmlund skadar partiet varför det är rimligt att önska hans avgång.

 8. Det är ju bla för dessa egenskaper vi röstar på Lennart och partiet, någon annan tolkning går inte att göra i att LH och partiet vinner samtliga val generation efter generation. Vad du kallar ”diktatorsfasoner” kan inte uteslutas
  vara de egenskaper vi i väljarkåren föredrar, detta i att VI valt Holmlund i snart
  20 år, Lennart är densamme som han alltid varit varken mer eller mindre, hans åsikt att ”alla tycker som han” har uppenbart visat sig i stora delar vara sanna.
  Varför så en person som så uppenbart saknar ”det mesta” överhuvudtaget tillåts ställa upp för partiet (S) eller för den delen för något parti, har alltid varit en gåta för mig. Uppenbart är även att vi är många som hörs vad gäller denne inivids tillkortakomanden, men lika uppenbart är det att hans förtroende är obrutet i partiet.

 9. Pingback: Holmlund formar sanningen efter sin egen värld | Nordströms blogg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>