Marionetten, Papegojan och Don Quixote i samma båt.

clown001
Att skriva är att ge er andra lite grann av mitt innersta, även om det skrivna stycket är aldrig så informellt eller sakligt korrekt, som det vore en manual för en multifunktionsäggkokare med evighets hållbarhet men ointrängbar funktion att nyttja fanskapet.

Har funderat studerat analyserat ordet som dagens bärare av snabba budskap. På diverse olika sociala medier har ordet bland dessa oftast tysta medmänniskor på gott och ont blivit en ventil. Man kan tycka och hålla med om saker offentligt, ibland bara genom att trycka på en gilla-knapp. Vissa skriver och ibland mycket som visar på personlig utveckling och mognad. Bara för att se det motsatta hos tillräckligt många, man skriver och vältrar sig i ord och sammanhang hen inte vet ett dyft om men som en påläst förstår att det bara är ett infall av en sjuka, marionettsjukan!!?? -vad är då detta undrar en läsare som skickat in ett brev och undrat?
Jag klipper in från Wikipedia: En person kan kallas för en marionett om den personer låter sig styras av andra, som om andra drog i trådarna.
Under en längre tid på sociala medier har jag som också är en hen, uppmärksammat flertalet för det är många, artiklar, små skrifter, notiser eller helt enkelt papegojsyndrom där andra styr var och hur landet ska ligga.
Ett brev kom precis in från en läsare, -vad är papegegojsyndrom, nu måste du skärpa till dig med tugget snorhyvel!
Jag klipper in från övrigtonödigtvetande.nu: En person som upprepar vad andra sagt men gör om det till sitt eget så det förnyar ämnet på tråden så den kan fortsätta i evighet om andra faller in i ämnet och också gör papegojsyndromet. Kontentan blir som korven, två ändar samma korv.
Rädslan/faran med detta är att det okritiska tänkandet får en skjuts framåt i positiv bemärkelse, positiv med avsikt att den eller dom som vill få saker sagt utan att säga det för högt kan med list och slughet ändå ropa högst utan ha sagt så mycket.
Kontentan av detta är att en marionettsjuk person ofta också får papegojsyndromet liksom typ på köpet och då är snart Don Quixote fenomenet igång.
Det ringer just på telefonen….fax…nej har ingen, kan du e-posta?
-Kom just ett e-post från en läsare: Det stavas inte Don Quixote, din fubbick. Han heter och stavas Don Quijote och vad menar du med fenomen, det här börjar ju spåra ur helt, har du alla ålarna på samma hylla eller har dom rymt till Barbados?
-Måste svara på läsarens allvarliga kritik:
Klipper in från Wikipedia: Don Quijote (Don Quixote med dåtida spansk stavning). En roman kring en ramberättelse kring ett antal avsnitt (den mest kända är den i kapitel 8 där Don Quijote slåss mot ett antal väderkvarnar som han tror är jättar).
Sammanfattning på alltihopa: Du skriver/för ut ett budskap, för någon annans skull utan att du vet om det, sedan upprepar du det på olika sätt fast på nytt sätt och slåss för något/någon utan att veta för vem och varför.

Makten att dela ägget och koka ordet.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *