Umeås nästa stora band

invasionen04.jpgHur vanligt är det att ett punkband som sjunger på svensk får skivkontrakt hos ett jättebolag som Sony?
Tro mig, inte så vanligt.
Steget från Umeåbaserade bolaget Ny Våg är, utan överdrift, enormt.
Men det är här är precis vad som hänt Dennis Lyxzéns band Invasionen. Förutom Lyxzen på sång består Invasionen av Anders Stenberg på gitarr, Robert Pettersson på bas och André Sandström på trummor.
I början av nästa år släpps debutalbumet ”Hela världen brinner” och det lär bli början på något stort. Då The (International) Noise Conspiracy har tagit en paus är det Invasionen Lyxzén satsar sitt krut på.
Bandet hette tidigare The Lost Patrol band men bytte i början av förra året språk från engelska till svenska och därmed också namn till Invasionen.
Undertecknad var då på plats för att se deras första spelning där melodiösa punklåtar som ”Vi finns i hemlighet” och ”Tidsfördriv” gärna dröjde sig kvar i ens medvetande efteråt.
Om de kommer med på debutskivan återstår att se. Recensionen av den spelningen finns här.
Angående att sjunga på svenska har bandet uttryckt sig så här i ett pressmeddelande: ”Att sjunga på engelska innebär att man kan komma undan med en massa skit som är helt oacceptabelt då man sjunger på svenska. Så fort man hänger sig åt klyschor så känns det mycket tydligare på svenska. Det var en sjuk utmaning men också otroligt inspirerande. Det blir som en helt ny värld av idéer som öppnas. Till och med dom som känns nötta och tråkiga känns helt plötsligt spännande på svenska. Det träffar ju mycket närmare, på alla sätt. Vilket är både lite skrämmande och väldigt bra.”
Som ett Ebba Grön av 2010 års årgång lär vi få se Invasionen på de stora svenska scenerna framöver.
Tre nya låtar av bandet går att höra här och på Invasionens myspace finns två andra låtar.
Och som sagt, i kväll spelar de på Schariniska i Umeå tillsammans med Mattias Alkberg.
Missa inte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *