Sött och fluffigt

Bra grejer för hörlurslyssning en sen tisdagskväll (tidig onsdagsmorgon funkar säkert också bra).

Beach House – ”Norway”

En brusig trummaskin (precis vad man kunnat förvänta sig om man vid något tillfälle lånat 2008 års album ”Devotion” ett halvt öra), en nasal orgel (samma sak där) – men sen dimper värsta rymdskeppspopriffet ner i knät på den intet ont anande Beach House-lyssnaren. Jag tror jag läste en intervju med Grizzly Bear i våras där nån av killarna i bandet snackade upp den kommande Beach House-plattan, och efter att ha hört det här blir jag onekligen rätt nyfiken. Helt sjösjuka verser och ett genialt slut som får en att tvångsmässigt vilja spela låten igen och igen. Men jag blir lite osäker: visst är det manssångaren i Beach House som här bjuder på sin mest ambitiösa Stevie Nicks-imitation. Eller kan det vara kvinnosångerskan?

FaltyDL – ”Must sustain”

Burial iklädd en färgglad clown-kostym. But in a good way!

Miracle Condition – ”The wandering Y” 

Skir men meckig indiepop. Jag antar att det var detta som ovan nämnda Grizzly Bear härförleden plogade upp vägen för med sin ”Veckatimest”.

Edit: jag blev tvungen att lägga till ett sista spår till listan, enligt parollen ”gott + gott = gott”. Skumma wailingar på slutet dock …

Solange ”Stillness is the move”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *