Framtidskoll på tre minuter

Med risk för att rycka undan mattan för mig själv genom att bränna iväg en hel hop uppslag till kommande blogginlägg: här kommer listan på nästa års mest intressanta albumsläpp.

Det är den tongivande amerikanska indiebloggen Stereogum som summerat ihop en sammanställning över det kommande årets (möjligvis) bästa album redan nu. Det är förstås en ganska gitarr-ig och angloamerikansk lista, men ändå en bra utgångspunkt om man suktar efter fräsch kunskap om vad som väntar runt hörnet i musiksvängen.

På listan finns släpp som redan förhandspeppats på här på 7:an (exempelvis Vampire Weekends, Spoons och Yeasayers nya album) men även en hel del andra favoriter från nyss som Panda Bear, Hot Chip och Midlake. Samt samplingspopens svar på ”Chinese Democracy”: uppföjaren till The Avalanches sjukt gamla ”Since I left you”. Den som lever får se om 2010 verkligen är året då den slutligen dimper ner.

Stereogums lista på 2010 års mest efterlängtade album (länk). 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>