Hur länge skulle du klara dig levande under en zombieattack?

 deadsnowtop.jpg

Jag har intresserat mig för zombier på sista tiden (av helt yrkesmässiga skäl naturligtvis) och har då ”sett in mig” på genren lite grann. Många hade jag sett innan, så jag har koncentrerat mig på lite nyare filmer och har upptäckt att splattergenren fortfarande lever och frodas (är det för att den är ”kult” som Lars Böhlin nämnde?) Ofta kan ”vem som helst” bli en zombie, till exempel på grund av ett virus. Extra tokigt blir det när endast en speciell grupp av människor blir zombier. I norska Död Snö är det gamla tyska nazistzombier som stör friden. Jag rekommenderar den faktiskt. Sedan har vi filmer som handlar om…zombiestrippor och liknande. Ja ni fattar, det är inte så bra.

Jag läste om forskare som skrivit om zombieattacker, det kanske hör till när det är pandemitider, och de är rätt pessimistiska: det är dåliga odds för ett samhälle att överleva en sådan attack.

Jag gjorde själv ett test (forskarna är inte ansvariga för detta) och tack och lov skulle jag klara mig ”till the end”.  Skulle du det?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *