En svenne i kalsonger tar världen med storm

Eftersom mitt intresse för engelsk ligafotboll eskalerat på ett aningen överdrivet sätt den här säsongen, så har jag även kommit att hänga rätt mycket på brittiska mediasajter. Bland annat den tämligen gapiga tabloiden The Sun:s hemsida, som faktiskt har riktigt bra fotbollsbevakning. Fram till nyår hade jag inga problem att skärma bort de vansinniga rubrikerna från tidningens ”nyhets”-sektion och nöjessidor. Även om jag  tror att de mestadels kretsade kring vilda skräckhistorier om Facebook-seriemördare samt skandalbruttan Jordan och hennes bröst.

Men nu i början av januari började rubrikerna suga åt sig min uppmärksamhet. Plötsligt handlade var och varannan artikel om den svenske datornörds-eurotechno-artisten Basshunter. Vad hade jag missat?

Det gick ganska snart upp för mig att Jonas ”Basshunter” Altberg är med i en pågående säsong av det brittiska Celebrity Big Brother. Sen dess har en hel del information om practical jokes, hastigt avhandlade romanser och nakenchocker trängt igenom mina mentala brandväggar mot skräpfakta.

Jag har fortfarande inte sett en sekund av tv-shower, och har inga planer på att ändra på den saken. Men en som kollat är SvD:s Hanna Fahl som skrev en krönika om saken i fredags. Kanske till och med det bästa jag läst av henne? Tack vare Fahl känner jag mig åtminstone aningen mindre smutsig inombords för att jag häromdagen nästan läste en hel artikel om Basshunters fotosession i Calvin Klein-kalsonger.  Jag tror att hon kan ha rätt, det är dags att börja slå vakt om töntigheten. Den riktiga töntigheten, alltså, inte den fejkade cool-töntiga med stora hornbågade glasögon.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *