Västerbottningarnas västerbottning i din dator

Ibland inträffar små saker som får en att inse hur fantastiskt det nya informationssamhället är. Som det här till exempel: min fru fick under julledigheten upp ögonen för SVT:s ”Öppet arkiv” på webb-tv-tjänsten SVT Play. Alla möjliga gamla program i olika kategorier, till största delen kortare klipp på några minuter, men en del längre grejer också. Väldigt kul och intressant, även om man förstås oftast går bet om man letar efter något specifikt.

I hennes fall så var material om Sara Lidman en av de saker som hon hoppfullt men förgäves spanade efter. När hon gick bet så infann sig upp en impuls att dra iväg ett mail till SVT och föreslå en utvidgning av det öppna arkivet på denna punkt. Döm om vår förvåning när det förra veckan kom ett svar från det öppna arkivet: Marie Nyreröds 48 minuters Sara Lidman-dokumentärfilm ”Det står efter livet”, som senast gick på tv för ett par år sedan, ligger numera till allmänt beskådande på webben. På obestämd framtid, antar jag.

Om du inte har sett denna skildring av vår landsändas största kulturpersonlighet genom tiderna så tycker jag absolut du ska följa länken nedan. Och kanske har du själv något lysande förslag på program ur televisionens digra arkiv att föreslå för webbaserad reprisvisning? Utsikterna för att få napp verkar åtminstone vara större än när det gäller Umeå kommuns hantering av medborgarförslag…

”Det står efter livet” på SVT Play (länk).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *