Peter Jackson är död. Länge leve Peter Jackson!


jackson_the_lovely_bones.jpg

Peter Jackson, en av mina favoritregissörer gick ner sig i Sagan om ringen-träsket, och jag trodde inte han skulle överleva. Jag erkänner gärna att jag är en av de (väldigt få tror jag) som inte står ut med dessa berättelser om ringar, långa promenader och hobbitar. Jag förstår verkligen ingenting, medan annat folk älskar det, och så kan det ju vara.
Innan ringen-träsket så gjorde han roliga, fantastiska, fantasirika filmer som Braindead, Heavenly Creatures och The Frighteners.
Och nu, nu kommer snart The Lovely Bones, baserad på den helt suveräna romanen av Alice Sebold (Flickan från ovan är den svenska titeln – finns i pocket: LÄS om ni inte gjort det redan!!!). Han har både skrivit manus, producerat och regisserat. Jag tänker vägra tro att det kan gå fel. Jag har väntat så länge på det här. Han gjorde ett mycket bra jobb med King Kong 2005 (en lyckad remake, ja!) men sedan har det bara snackats om The Hobbit. Snark. Ska komma nästa år. Snark.
The Lovely Bones är en vacker och ohyggligt gripande historia om flickan som blir mördad av en okänd gärningsman (flickan vet förstås vem det är), men berättar ändå historien om hennes familj som ska hantera sorgen, ilskan och saknaden. Såg att den har premiär i Sverige den 2 april. Läs och se. Eller se och läs.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>