Får man klaga lite…?


Det är så märkligt. De mest kommenterade artiklarna har i stort sett alltid att göra med: 1) Sport, 2) Rasism, 3) Sexism/feminism. (2:an och 3:an byter ofta plats med varandra också)
Om jag bortser från den första grejen, sporten (som jag är nästan helt ointresserad av och aldrig, aldrig någonsin kommer förstå varför den får så stort utrymme i varenda dags-och kvällstidning VAREVIGA dag OCH alla TV-kanaler) så återstår då det här med rasismen och sexismen. Jag har själv varit med om detta nämligen, jag råkade uttrycka åsikter om en sexistisk artist förra året och då fick jag mina fiskar varma eller vad det nu heter, och vad det nu betyder.
Handlar det om ”invandrare” säger ”folk” ”det som alla tycker men inte säger” (á la SD), och handlar det om egentligen vad som helst som handlar om kvinnor: våldtäkt, trakasserier, kvinnomuseum etc så händer det grejer. Om man säger vad man tycker om sexism och kvinnoförnedring så haglar ord som moralpolis, fascist, kommunist, tokfeminist (? Jag vet fortfarande inte vad det betyder), etc, etc i all oändlighet.
Ett någorlunda färskt exempel är Handelshögskolefesten på Umeå universitet. (Sök själva länkarna!)
Sedan har vi händelserna i Vännäs… (Ja, sök själva länkarna.)
Googla hela nätet om ni vill.
Jojo, vi har tryckfrihet och åsiktsfrihet och annat fint: men varför missbrukar människor dessa rättigheter så ofta? Det är lagligt med porr också, men ändå väljer de flesta att inte publicera detta. Varför? Varför är det inte mer porr i dagspressen? Om man kan hålla på med Rätten-att-avbilda-Muhammed-diskussioner i det oändliga? När och var drar människor gränsen? Och varför?

Från och med nästa vecka ska jag bara prata om Tv-serier.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *