Älskvärt gnissel från Eno

Brian Eno, den oförtröttlige elektroniske ljudskaparen, är på gång med ett nytt album. ”Small craft on a milk sea” – som skivan ska heta – ges ut på skivbolaget Warp och en försmak har redan lanserats: ”2 forms of anger” gnisslar och pulserar på ett sätt som får mig på gott humör.

Det finns dessutom en framåtrörelse i låten, samt ett omfamnande av oväsende, som minner om hur Eno lät i solokarriärens början. Han mixar gitarrer med sylvassa percussionljud och för alltsammans mot en motorisk rytm i slutfasen. Tre minuter är en väl kort speltid för ett så späckat stycke, men i ett större albumsammanhang kan det säkerligen lyfta ytterligare.

Lyssna på ”2 forms of anger” här

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>