Serien jag så innerligt avskyr

Det finns få tv-serier jag tycker så illa om som ”Brothes & sisters”. Den är så hemsk att jag ibland måste titta och avsky en liten stund.

Mitt problem är den stora familjevurmen. ”Brothers & sisters” är en serie som inte bara handlar om familjen, det är en serie där familjen är en egen storhet i sig. Folk pratar om familjen som om familjen har sina egna lagar och moral. Familjen är som en enda stor gegga som alla sitter fast i och som man hela tiden pratar om och rasar mot för att sedan försonas med.

Familjen är kort sagt en kraft som man inte sätter sig upp mot.
Så vad är fel med det?
Egentligen ingenting. Det är bara det att jag inte upplever att det är så där, och jag vet inte om jag vill att det ska vara så som i serien. Jag skulle verkligen bli tokig av att leva i en sådan familj.
Dessutom är det en idyllisk skildring som knappast finns i verkligheten, och det är ett ideal som inte har något att göra med alla de arbetare och fattiga människor som måste kämpa lite hårdare för att få vardagen att fungera. Eller ens den normala amerikanska medelklassen. Familjen i serien ska kanske se ut att vara sysselsatt men de har ändå hur mycket tid som helst för att umgås i köket eller prata om viktiga & seriösa & känslomässiga frågor.

För övrigt är Sally Field perfekt för ”Brothes & sisters”. Hon har den där auran av bekymrad, överbeskyddande mamma som är så perfekt i den här hemska serien.

1 kommentarer

  1. Håller med till 100 procent, Lars. Den känns så långt ifrån 2000-talet som det är möjligt att komma.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *