Iron Maiden till Sverige i sommar

Bruce Dickinson och Iron Maiden kommer åter till Sverige. 13 juli spelar den brittiska heavy metal-giganten på Friends Arena i Stockholm. FOTO: NILS PETTER NILSSON/SCANPIX

Tisdag 25 september klockan 13.35
Det finns ett alldeles speciellt förhållande mellan brittiska heavy metal-giganten Iron Maiden och Sverige. Det vet alla som har sett Iron Maiden live i Sverige.
I sommar får de svenska fansen se Iron Maiden igen.
13 juli kommer bandet till den nya nationalarenan Friends Arena i Stockholm.
Maiden England World Tour är namnet på Iron Maidens turné och spelningen i Sverige blir den första rockkonsert som bekräftas på Friends Arena, uppger Live Nation i ett pressmeddelande.
Biljetterna släpps till allmänheten tisdag 2 oktober. Redan 29-30 september kommer dock ett exklusivt förköp att erbjudas till de som är medlemmar i Iron Maidens fan club.
Enligt Live Nation speglar ”Maiden England World Tour” till stora delar konsertvideon ”Maiden England” från 1988, inspelad under ”Seventh Son Of A Seventh Son Tour”.
Att Iron Maiden nu åter besöker Sverige är logiskt.
Det finns nämligen ett alldeles speciellt förhållande mellan Iron Maiden och den svenska publiken. Jag har själv sett Iron Maiden live två gånger i Sverige och kan konstatera att det är få musikupplevelser som slår just dessa konserter.
Få band kan likt Iron Maiden flirta med publiken och få den att känna sig som ett med bandet utan att det känns konstlat.

1 kommentarer

  1. Pingback: Iron Maiden spelar i Malmö också | 7:an

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *