Vemod på umemål är signat

Skator 1foto Johan DahlrothLina Högström, med artistnamnet Skator, släppte under förra året sitt debutalbum ”Vita kalla” på egen hand med hjälp av föreningen Stugan och Statens kulturråd. Musiken, sjunget på sant Ume-mål, är rå och suggestiv och slår till rätt i maggropen. Det västerbottniska vemodet blev snabbt en succé och växte ur hennes egna händer. Som tur är blev hon då signad av Teg Publishing och albumet släpptes på nytt igår.

I vår ger sig Skator ut på turné som förband åt Stefan Sundström. En turné som stannar i Umeå den 18 april. Vill man lyssna får man dock chans till det tidigare än så, den 3 april besöker hon nämligen Umeå Universitet för en spelning. Den rekommenderas.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>