Inget publikfrieri

Östersund bjöd som vanligt på ett blåsigt väder med korta, jobbiga banor.
Förstår inte riktigt varför man skall hålla på och varva på en 3,75km-slinga när Östersund i princip har hur mycket tävlingsspår som helst. Kanske vill man ha en ”publikfriande” tävling, men resultatet blev istället tvärtom på juniorsidan inte minst, där 2,5km-slingan gjorde att massor av åkare blev varvade = allt blev som en sörja. Gröt är gott, men i detta fall blev det som att blanda gröt med mjölk d v s ljummen sörja.

Ett stort grattis till Anna Erika Hedman i D17/18 som åkte till en finfin 6:e plats på Skiathlon. Det måste bara uppmärksammas!

I vår egen tävling gick det fort ända från start. Johan Olsson gjorde mos av konkurrenterna och vann med nästan 2 minuter på 30km. Jag, Tor och Jocke följdes åt utan att för den skull hjälpas åt.. Synd, men så är det ibland. (Träna skidbyten Jocke så kommer SM bli grymt :)) Kritiken är befogad, jag är ju faktiskt regerande svensk mästare på skidbytet..