En mycket seg helg i Skellefteå

I helgen var premiären av Sverigecupen, Team Sportia cup, i Skellefteå. Sprint skate lördag och klassiskt 15 söndag.

Själv valde jag att bara köra 15 klassiskt på söndagen. Helgen innan var det en klassisk tävling i Piteå, 12 km. Då gick det ok, främst första halvan, dock hoppades jag på en betydligt piggare kropp denna helg. Loppet i Skellefteå började helt ok med bra tider efter 2-3 km trots lite sega skidor. Men kroppen sa fort ifrån och sekunderna började snabbt ticka iväg redan på första varvet. Loppet blev ett segt slitlopp som jag inte vill minnas. Tempen låg kring -16..-19 grader. Det slutade med pinsam 49e plats och ett försfuset öga som inte fungerade i några timmar. Tråkigt att förbruka ett av de få klassiska distansloppen.

Denna vinter har börjat mycket tungt men hoppas på en vändning. Nästa helg är det tävlingar i Åsarna, sprint klassiskt och skate 15. Sprint klassiskt gick hyfsat någon tävling förra året där en 20e plats blev det bästa resultatet. Hoppas på något liknande i Åsarna. Skulle också vara kul att åka bra i skate. Min nya klubbkompis Jim Åhl åkte jämnt med Tor, fyra tiondelar före, som slutade 32a. Helt klart godkända resultat. Tors nuvarande klubbkompis och min Fd. klubbkompis Jocke hade precis som jag en tung dag. Ingen djupgående analys här, livet går vidare…

Det positiva med helgen var klubben, Bodens SK, som visade hur saker ska fungera kring en tävling. Blir kul att åka på fler tävlingar med ett sådant bra och seriöst gäng.

Mackan skippade Skellefteå för lite sprint i Tyskland. Där visade han vilken sprinter han är genom att sluta 20e i prologen. Dock hade han otur i kvarten och krokade ihop med en landslagskille från Rossön. Såg ut som han skulle gå långt. Tror han blir kvar där nere för ännu ett eller två WC-lopp i Davos nästa helg.

Har nu planerat att träna lite klassiskt sprint med Jocke i morgon med efterföljande fika och mentalt snack i hans lyxlägenhet på Mariestrand. En ny, säkert väldigt väldigt dyr, fåtölj ska tydligen vara inskaffat.