Ett annorlunda samtal

Det ringde på min telefon igår när jag var på jobbet. Jag svarade och resultatet blev kanske inte riktigt vad jag eller den som ringde hade tänkt sig:

Jag: – Hej, det är Tobias!
Okänd:- Hejsan, det är Carlsson! replikerade mannen i den andra luren och jag, som förvisso känner en och annan Carlsson, kunde inte placera rösten.
Jag:- Ja, hej… svarade jag med viss förvåning.
Okänd Carlsson: – Jag ville bara meddela en tråkig sak. ”Slangen” har lämnat oss.
Jag: – Jaha… Det var tråkigt att höra. Men, alltså. Vem är ”Slangen”?
Okänd Carlsson: – Vet du inte vem ”Slangen” är?
Jag: – Näe, det gör jag nog inte. (och gudarna ska veta att jag desperat bläddrade igenom minnet efter en person som går under smeknamnet ”Slangen”)
Okänd Carlsson: – *tystnad* Men… *fortsatt tystnad*
Jag: – *tystnad* (tänker att det här börjar bli jävligt jobbigt)
Okänd Carlsson: *klick*

Jag står som ett fullständigt frågetecken och fortsätter fundera på om jag känner någon ”Slangen”. Några minuter senare ringer det igen:

Okänd Carlsson: – Ja, hej igen…
Jag: – Hej…
Okänd Carlsson: – Du är inte från Tärna?
Jag: – Näe…
Okänd Carlsson: – Då ber jag så mycket om ursäkt. Hej då.
Jag: – Hej då…

På något konstigt sätt blev det där samtalet ungefär som i en film där huvudpersonens alla vänner har gömt sig för att hoppa fram och skrika: – Surprise! men tystnar snabbt när de ser att det är fel person som klivit in genom dörren. Sedan gör huvudpersonen entré sekunderna senare och då står alla redan synliga och det enda som händer är att någon muttrar lite och försvinner sedan iväg till bålskålen. Jag säger inte att besked om dödsfall är att likna vid en överraskningsfest, jag säger bara att jag önskade att den rätte Tobias fick beskedet från första början.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *