Travbesök

En dag för inte så länge sedan gick jag och funderade på vad som skulle krävas för att locka mer folk till travbanorna…

Något som jag kom fram till under tiden jag spekulerade, var att man måste utgå från sig själv.

Vad skulle få mig att besöka travet oftare?

Jo bland annat tycker jag att det är viktigt att kunna hitta en trevlig plats (stolar och bord) som man med lätthet kan lämna och återkomma till, under kvällens gång. Denna plats ska vara belägen så att det lätt går att ta sig iväg och spela, och det får gärna finnas möjlighet att köpa fika till rimliga priser i anslutning till denna plats.

För om vi vänder på steken, och säger att jag inte har någon egen ”vrå” på banan där jag och min familj kan hålla till, så kan det bli rätt segt att stanna under flera timmar (speciellt under vinterhalvåret), och väntan mellan loppen känns plötsligt betydligt längre.

Skulle man t.ex. tycka att det var okej att gå på bio, men inte vara garanterad en sittplats?

Jag tvivlar starkt på det, å andra sidan kanske bio inte är rätt exempel, eftersom en film kostar uppåt hundringen att se. Men huvudsaken är att ni förstår poängen med mitt resonemang.

Det ska inte vara omständigt att vara/gå på trav, man ska känna sig bekväm, det ska vara enkelt och man ska kunna njuta av travsporten och stämningen. Jag tror att man kanske måste bättra på ”mysfaktorn” en aning, och se över bekvämlighetsfaktorer som denna.

Kanske skulle man också försöka jobba mer med att försöka hitta sponsorer som kan stötta ekonomiskt, så att man alltid kunde ha fri entré och fritt banprogram?

Gratis är gott.

Åsikterna är givetvis många om detta problem, men det kanske är så att vi får börja tänka lite annorlunda. Var sak har sin tid, och kanske är det också så att vi måste se på detta med lite nya ögon.

***

Jag läste förresten i en gammal notis på Travronden.se att Sveriges i mina ögon bästa loppreferent Bosse Rydgren, har blivit bekväm och tittar mycket på ATG-live istället för att besöka travet.

Bosse som man på något sätt förknippar med det ultimata travbesöket…

1 kommentarer

  1. De tävlande kuskar och hästar måste i större omfattning,ha lokal förankring.Jag går inte på Umåker för att se medelmåttiga hästar från andra delar av Norrland.Det är sportchefens ansvar att loppen skrivs ut så att det passar för de hästar som finns i lokalområdet i första hand.Om man fortsätter som man gjort utarmar man tränar och hästägarkåren och besöken på Umåker blir färre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *