Commander Crowe – fin men loj

Åsikterna är många om Commander Crowe, men en sak är säker – hästen har en stor portion karisma, och en skönt lufsig stil. Ikväll startade han från spår ett bakom bilen i ett snabblopp på hemmabanan Halmstad, och över kort distans. Hästen såg fin ut för dagen, och var överraskande snabb från start. Det blev dock ett långsamt första varv med Commandern i ledningen, och vinnartiden imponerade inte på något vis (1.12,7a/1609 meter). 

Jag hade hoppats att Ingves skulle trycka gasen i botten med hästen, och vara långt före övriga i mål. Nu blev det istället lite blandade intryck efter målgång. Commander Crowe blev loj när han fick springa ensam i ledningen. Möjligtvis var det en kombination av ringrost och lite lathet som gjorde att vinstmarginalen inte blev större än en halv längd.

På Elitloppet.se skriver Stenby att han ska ta ett snack med Puro om hästens framtid, så det låter väl som att Stenby kan komma att bjuda in honom till Elitloppet. 

*** 

En häst som dock inte kommer till Elitloppet är jänkaren Arch Madness, men det är inte hela världen. Vi har redan två riktigt tunga amerikanska namn med bland de 16 (Buck I St Pat och Enough Talk)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *