Inför V75 Dannero

På förhand kan det se ut som att det blir något av en favoritomgång på Dannero. De fem senaste V75-omgångarna på Dannero har sju rätt gett följande belopp:

2004: 17.757 kr
2005: 2.637.786 kr
2006: 752.260 kr
2007: 9.149 kr
2008: 9.594 kr

Vi får dock hoppas att det är dags igen för en omgång med riktigt bra betalt.

***

V75-1 ser ut att vara ett tvåhästarlopp som står mellan startsnabba Sogå Benito (4) och rejäla Bravado (7), men jag tar även med jätterysaren Look la Marc (12) endast streckad på 3 % av kupongerna (fred. eftermiddag). Hästen är stark och tål att göra en hel del själv i loppen. Blir det bra tempo, så kommer jag inte vara det minsta överraskad om han krossar allt till slut.

Fakir d’Inverne (4) borde ha bra chans att ta hem V75-2 om det inte strular. Han verkar travsäker, och nu har femman blivit struken så fjärdespåret är inte lika snävt att vända upp ifrån längre. Svanstedts Precious Metal (6) är en stark häst, men han galopperar då och då och vinner inte ihjäl sig. Abra Dimanche (9) är inte heller någon som man vill hålla i handen när åskan går. Formen är dock riktigt fin för dagen, och han duger kapacitetsmässigt. Emma Nips (3) kan leda länge om de bästa hästarna kommer bort, fin form.

I V75-3 blir det nog spik på Sahara Dynamite (5) för min del. Jag var länge inne på att gardera, vilket heller inte behöver vara fel, men tycker ändå att Sahara Dynamite känns som det säkraste alternativet av de spikförslag som passerat mitt huvud. Det som talar emot min spik är bristen på lopp i kroppen. Det som talar för den tänkbara Elitloppskandidaten, är att läget är bra, och att han troligtvis är bästa hästen i loppet. Visst kan Dig For Dollars (3) blåsa till spets, och bli svårfångad därifrån. Samtidigt kan han galoppera om man laddar för hårt från start. Jag har nästan mer respekt då för Year In Review (7). Beanie M.M. (9) är inte helt avsågad med tempo på loppet. Tokrysaren i V75-3 heter Laritz Supergoal (6), hästen har hysterisk form för dagen. Men det händer inte så ofta att det blir jätteöverraskningar i guld.

I kallblodsloppet tar jag med några stycken. Kallblodsloppen är för mig sådana lopp där jag tittar mycket på tidningstips och dylikt. Detta lopp (STC:s Guldtäcke) vinns oftast av någon häst med många tillägg, och tipsettan går till Stamping (15). Handicapet ska tydligen inte vara så tufft för Stamping, men min erfarenhet säger att det behövs så lite strul för att det ska gå åt helsike när man har så många meter att hämta in. Sedan är ju inte kallbloden direkt kända för att vara travsäkra. Tidiga motbud är 6,7,12.

I V75-5 kör jag med ett sparlopp då jag tror på bra chans för Mellby Smaragd (3). Hon har finfina förutsättningar denna gång, och är allt som det ska med henne så kan det vara dags nu. Hästen är betydligt bättre än raden, och får en fin resa från spår tre. Jag väljer dock att gardera med två andra hästar, då det trots allt handlar om ett ganska orutinerat sto som ska ut på långresa. Tre streck kan visa sig vara för lite, men jag chansar på att det räcker. Garderingsbuden är 9,14

Likadant när det gäller V75-6 så tror jag att man inte behöver så många streck för att lösa loppet. Jag tar med fyra-fem hästar, mer har jag inte råd med. De tidiga strecken i loppet är Airborn Tooma (2), Anthon Bris (5), Quest For Life (9), Power Nap (10).

I V75-avslutningen väljer jag att gardera Teaser Elegance (12) som jag inte litar fullt ut på. Han blandar och ger lite i sina prestationer, och galopperar lite omotiverat ibland. Har han en bra dag så blåser han nog bara förbi allt, men jag tycker samtidigt att det finns intressanta motbud. Svanstedt har dock sagt att detta är hans bästa chans i omgången, vilket säger en del. Jag vill även ha med hästar som G-Moll (7), Victoria Sisu (5) och Gidde T.H. (2) på mitt system för att jag ska känna mig nöjd.

Lycka till på V7 imorgon!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *