Några ord om V75

Det blev en ganska trist V75-omgång rent spelmässigt, trots att storfavoriten Sahara Dynamite inte lyckades hålla undan hela vägen. Tycker ändå att Sahara Dynamite föll med flaggan i topp. Detta var hästens andra start för året, och han fick ett riktigt tufft lopp. Dig For Dollars var såklart bra, men fick en perfekt resa.

 I övrigt tycker jag att Klass II-försöket där Sogå Benito och Bravado duellerade var dagens höjdpunkt. Man blev klart snopen när Sogå Benito som såg slagen ut, tände till igen och kom tillbaka och vann loppet. Bravado får dock klart överbetyg för sin insats.

Stamping stampade runt allt ute i vida spår, och jag måste säga att det är sällan kallblodslopp på V75 blir så spännande som det igår. Bra jobbat av handicapern!

***

Nu börjar det bli trångt om Elitloppsplatserna. Två stycken inbjudningar finns kvar att dela ut i dagsläget, i och med att en av de tre kvarvarande platserna med automatik går till vinnaren av nästa lördags gulddivisionslopp. Några av hästarna som är aktuella för att få en inbjudan är Quarcio du Chene, Jaded, Dig For Dollars och Sahara Dynamite.

Ett roligt grepp hade varit om travpubliken fick rösta fram en ”Svenska folkets val” utifrån ett antal alternativ som Stenby plockat fram. Vet dock inte hur detta skulle fungera i praktiken, men det hade varit skoj.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *