Öppen och spelvänlig omgång

Kvällens V64:a saknar givna singelstreck, men omgångens bästa spikbud är Omega Boko i V64-5. Hästen visade härlig inställning i comebacken senast, då han verkligen krigade sig förbi konkurrenterna inne på upploppet. Läget är såklart tråkigt, men nu när det är lång distans känns det inte lika alarmerande. Hästen är stark, och borde ha gått framåt rejält med loppet i kroppen. Värst emot är Quest For Life som går hela vägen in i mål och har fin form för dagen. Super Khan gillar jag, men jag ställer mig lite tveksam till distansen. Sköter han sig, så kan han dock leda länge.

***

Ibiza Broline i V64-1 hade varit ett annat spikförslag – om hon vore att lita på. Jag tycker dock att hon presterar för ojämnt för att våga spika. Här hoppas jag istället på favoritfall, och har hittat en chansspik i ett annat lopp. Förutsättningarna ser dock lämpliga ut för Varenne-dottern, och har hon en bra dag så är det toppchans. Jag garderar Ibiza med bland annat kapabla sagohästen Indira G och formstarka Storm Cat.

***

I V64-2 nöjer jag mig med ett fåtal streck. Det är väl troligt att någon av Zetron eller Zyrano Boko tar hem det här långloppet, men tar även med starka men osäkra Nelle d’Amour och fartfyllda Xantin Hornline som inte är helt avsågad om han grejar spåret.

***

Tredje V64-avdelningen ser vidöppen ut på förhand. Bäst vinstchans har dock Marissa, som har härdats i tuffare sällskap än detta och dessutom gjort det på ett tilltalande sätt. Är man fräck så chansspikar man henne, men är man klok så tar man med så många man har råd med. Jag väljer det första alternativet och singlar Alf Palema-stoet. Med andra ord bryter jag mot allt sunt spelarförnuft som finns, när jag spikar en tämligen orutinerad märr i ett stolopp från bakspår – ähh våga och vinn! Tidiga motbud är dock Euro Love D.E., Picture Of Muscles och Patrona.

***

Kallblodsloppet V64-4 är ytterligare en öppen historia. Jag streckar sex hästar innan jag är nöjd. Modd Prins har toppform och är kvick ut. Väskinge Pilsner körs offensivt från bra läge. Vildvitter rundar många, alla? Betalar även för Knalltöff, Timon III och Mana Grabben.

***

I V64-avslutningen kan det räcka med streck för tre hästar, men tar även med ett par outsiders. Livi Deco är den knappa spetsfavoriten och kan leda loppet länge. Alsaghir Pasha duger bra vid bättring. Taste Of Cocktail öppnar bra, kan eventuellt sno åt sig ledningen men får en fin resa oavsett. Sista strecken går till kvickt öppnande Moon Night och fartfyllda  Stensro Julius.

***

Lycka till på V64!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *