Jackpot-idéer

Jag kan inte göra annat än att spika Lamborghini S.T. i V75-1 med tanke på att:

1. Han vann överlägset från ledningen senast mot tuffare motstånd än detta.
2. Han borde ha bra chans att ta sig till ledningen igen
3. Värsta motbudet Powernap kan sakna lopp i kroppen.

Jag tycker att Lamborghini S.T. är omgångens bästa spik. Väljer man ändå att garderar, och tar med en tredje och eventuellt en fjärde häst så är Farming Way och Lost Without You tidiga.

***

Startsnabba Makes People Talk kan leda loppet länge, och gör han inte det så är främsta motbuden lägesgynnade Small Town Brat (debut för Lähdekorpi – varningsklocka!), kapabla Daytona Ås om det blir överpace och Safir Brick som hade mycket krafter kvar senast.

***

Kari Vaaraniemi tror mycket på Quantum Classic i lördagens tunna gulddivision – det gör jag med. Det kan lösa sig så väl att hästen får överta ledningen, och då kanonhästarna lyser med sin frånvaro denna gång så tror jag att hästen leder från start till mål. Chansspik. Värst emot är Go On Pale, men jag tror inte att det blir så våldsam körning här, och Go On Pale vill gärna ha det för att kunna spurta till vinst. Tar man med flera så kan S.J.’s Photocopy och Olganina vara värda streck.

***

Mycket snack om två hästar i kallblodsloppet. Hallsta Lotus leder länge, men Mörtvedt Jerkeld kan knäcka ledaren på hårdhet. Jag gör det enkelt och tar med båda. Lome Stjernen kan vinna om det blir lite körning, trots att det är tuffare emot denna gång.

***

Tre ston höjer sig något i V75-5, men jag streckar ett gäng hästar. Canendel såg laddad ut senast och Erik Adielsson är en mästare på att få iväg hästar från snäva spår i volten. Regine d’Inverne har bra kapacitet, och är med där framme om det löser sig. Any Joy har varit kraftigt förbättrad och gjort det bra mot tuffa hästar på slutet, kan få en bra resa härifrån. Rysarna är fartfyllda Greta Töll och Luckyline France, samt spetsbudet Lucky Raise.

***

Il Divo har fina förutsättningar på papperet med innerspår och kort distans. Skulle han ta hand om ledningen härifrån så kan han stanna där hela vägen in i mål. Blir det överpace, som det brukar kunna bli i kortloppen, så är det inte fel att ha med några ytterligare streck på systemet. Snabba Brianson får ett halvstängt huvudlag på sig denna gång. Rejäla Mafioso har toppform och är med där framme trots vingelläge. Betalar även för Pamona, Double Pearl och M.T.Turbo Triss.

***

”Begharns” Clear Sign får förtroendet som tipsetta i sista V7-avdelningen. Det är som alla vet en riktigt kapabel häst i grunden, och läget är fint. Hästen kan kanske behöva ytterligare något lopp i kroppen, men ska ses med vettig chans. Rutger Raket är främsta motbudet trots ett iskallt läge. Hästen var fin i debuten för Svanstedt, och Per Lennartson kör som i trans och vinner med ”allt”. Övriga motbud är hyperspeediga Catch The Flax, rejäla Access Tooma som dessutom har spår invändigt om favoriten, samt oömma Speedy Gold som skrällde från dödens förra veckan.

**

Lycka till i jakten på jackpot-miljonerna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *