Extrainsatt V75:a på Åby

Här kommer en snabbgenomgång till den extrainsatta V75:an på Åby i samband med ”Pokalloppen” 

*** 

V75-1

Det är svårt att gå emot en häst som har lekt sig till 14 raka segrar, och jag gör inte det heller utan spikar 2 Viola Silas som har toppchans att ta 15:e raka. Garderar man loppet så är 3 Pebbly, 9 Dileva Käll och 1 Simb Ruby tidiga motbud.

 V75-2

 7 Clinton Tooma och 1 Delvin Gold gör upp om ledningen, och det är troligt att dom gör upp om segern också, men jag tycker även att 4 Yoggi Hornline och 9 Flibustier är streckvärda i det här långloppet.

 V75-3

Att starka och rejäla 9 Vanessa du Ling startar från bakspår har nog ingen större betydelse, men däremot finns ju risken att hon åker dit mot någon smygkörd via Open Stretch. Hon har dock vunnit 7 av 9 lopp med Björn Goop och blir normalt sett svår att stå emot. Värst emot är 1 Calamara Donna som har lottats till ett perfekt läge. 7 Ibiza Broline är en riktig flygmaskin när det stämmer. 4 Sweet Case är snabb ut och har bra kapacitet.

V75-4

4 Yukon Boko spetsar och leder länge om han sköter sig. Spets och slut? 1 Otto Gene kan få en fin resa, möjligen rygg ledaren och utmana via Open Stretch. 5 Chanti G. har fin form och spurtar ner många med rätt resa. 7 Ekets Patrik har fortsatt form och kan överraska om det löser sig. Speediga 6 Magnifik Gelj möter tuffare hästar nu, men formen är på topp.

V75-5

Femte avdelningen är ett jämnt bronsförsök, där man nog bör ta med ett gäng hästar. 1 Honey Love Victory står bra inne i loppet och möter enklare motstånd från ett perfekt läge. 9 Quantum Oliver har toppform, och blir farlig om han får smyga med och spara speeden. Rejäla 2 Ravello har fått två lopp i kroppen. 8 The Z. har ett uselt läge, men var kanonbra och vann överlägset i årsdebuten när hon tävlade barfota runt om. 4 Casander Boy är aningen ojämn, men hästen har stigande form och bra kapacitet. Fartfyllda, speediga men samtidigt osäkra 5 Fram är startsnabb och kan utmana om ledningen om han sköter sig.

V75-6

Två hästar utmärkte sig lite mer än dom övriga i uttagningarna till Kungapokalen. Den som gjorde starkast intryck på undertecknad var undantagshästen 3 Main Wise As som vunnit 10 av 13 lopp i karriären. Hästen såg bländande ut och vann joggandes. Den andra hästen var 1 Select Yankee som lekte med kvalificerat motstånd när han tävlade barfota runt om första gången. Jag tror att det står mellan dom här två, och eventuellt starka 4 Juggle Face om tempot blir högt uppskruvat.

 V75-7

I V75-avslutningen ser det ut som en bra chans för 1 Loverboy Pellini som har fina förutsättningar. Hästen är snabb ut och kan leda hela vägen om han slipper tokpress, och om kusken väljer det upplägget. Annars finns ju alltid OS att tillgå. Ett tänkbart spikbud. Fartfyllda 7 Manhattan D.K. startar från ett knepigt läge, men är inte borta om det löser sig. 9 Wood Laday har bra startryggar och kan hamna fint till. Nu har han två lopp i kroppen. Får 2 Premiere League sin smygare så kan han avsluta vasst. Trivs på distansen.

//Lycka till!

***

Enkelraden: 2-7-9-4-1-3-1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>