Inför V75 Eskilstuna

V75 äger rum i Eskilstuna i helgen. Fyra av loppen är högklassiga Breeders Crown-finaler, och i finalen för de treåriga stona håller vi tummarna för Sören Lennartson-tränade Vincennes och Akseli Lahtinen.

Tänk på att det brukar kunna skrälla i finalerna, då flera av hästarna är slitna efter långa säsonger.

Här kommer en kort genomgång till de olika avdelningarna.

 

V75-1

4-åriga h/v, 2140 Auto

 2 Kadett C.D. är solklar tipsetta och har bra chans. Garderingsbuden är 4 Orfeus Brodde, 3 Global Money och 1 Seabiscuit. Fyra streck känns starkt.

Spetsstriden: Lite svårbedömt. Först fram av 2 Kadett C.D. och 4 Orfeus Brodde kan få överta .

 

V75-2

4-åriga ston, 2140 Auto

 Lyckas 1 Nettan Palema behålla ledningen så kan hón bli svårfångad. Men vi förordar 2 Aisle Stand som har ett bra läge och tål att göra en del själv. Tredjehästen är 3 Canaka B.F som också är stark och rejäl. 9 Cruise Speed, 4 Roxa Sisu och loppets luring 5 So Here I Am är inte helt avsågade.  

Spetsstriden:  1 Nettan Palema är spetsfavorit. 5 So Here I Am är snabb ut vid laddning.

 

V75-3

Guld, 1640 Auto

 I guld är det lite av en eller många som gäller. 1 Timetosaygoodbye som har fina förutsättningar får tipset. Han kan spetsa och leda runt om över passande distans. Spikförslag. 10 Year In Review är värst emot trots bakspåret. Bakom dessa är det vidöppet.

Spetsstriden: 1 Timetosaygoodbye är nog kvickast bland flera startsnabba.

 

V75-4

3-åriga ston, 2140 Auto

 4 Vincennes imponerar, och är omgångens bästa spik. Hon har ett betydligt bättre läge nu än vad hon har haft på slutet, och möter liknande motstånd. Vill det sig väl kan hon få överta ledningen. 3 Mermaid Ås är främsta motbudet, men hon är långsam ut. 1 Celica Palema var klart bra som tvåa bakom Vincennes efter en tuff öppning senast. 2 Unleash Face är kapabel och har bra läge. Garderar man Vincennes så är det framförallt dessa som ska med.

Spetsstriden: 1 Celica Palema är snabbast. 4 Vincennes kan få överta

 

V75-5

Lärlingslopp, 2140 Volt

 13 Eliott Hall fastnade med mycket sparat i gulddivisionen senast. Sköter han sig, så rundar han troligen allt här. Men han är inte att lita på. 2 Kristin Broline har toppform och trivs i ledningen. Leder länge. Bakom dessa är det vidöppet och garderar man loppet så får man ta med ett gäng hästar. Ett skrällbud är  14 I Saw You som har full form, och som rundar många med rätta ryggresan.

Spetsstriden: 2 Kristin Broline är den troliga ledaren av loppet.

 

V75-6

3-åriga h/v, 2140 Auto

 Visst har 9 Perfectly Enough bra chans trots bakspåret, men loppet är öppet. 2 Angelo, 1 Mr Vida, 4 M.T.Golden Boy, 3 Prawns, 6 Bon Frecia och 10 Disco A.E. räknas också med chans. 

Spetsstriden: 1 Mr Vida är snabbast men släpper troligen till 2 Angelo eller 4 M.T.Golden Boy. 

 

V75-7

Silver, 1640 Auto

 V75-epilogen är också ett öppet och spelvänligt lopp. Spetsstriden är lite oviss, men kan bli väldigt avgörande. 1 Caddie Comet får tipset. Lyckas han hålla upp innerspåret, så kan han leda hela vägen igen. Men 4 Jetblue Volo och 5 Ridghead Cahore öppnar också bra och laddas. Förutom de redan nämnda räknas även 9 Classic Son, 6 Jasper Lane, 10 Winning Love och loppets luring 11 Gills Abbe som fått två lopp i kroppen och såg laddad ut som fastlåst senast.

Spetsstriden: Lite ovisst. 1 Caddie Comet, 4 Jetblue Volo och 5 Ridghead Cahore är snabba ut och siktar mot ledningen. Fördel 1 Caddie Comet.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *