Inför V75 Solvalla

En ensam vinnare kan kamma hem runt 50 miljoner kronor på V75 i helgen. Det är dags för V75-finaler, och det bjuds som sig bör på högklassiga tävlingar.

Lycka till!

**

V75-1
Silver, 2140 Auto: En öppen silverfinal. Det kan bli en tuff inledning.

9 Maxwell Mayday har formen på topp och höll bra som tvåa i en snabb avslutning senast. Gången innan svepte han fältet i fjärdespår 400 kvar. Från det här läget kan det bli en fin smygresa. Van möta värre.

5 Covington Ås har fått två lopp i kroppen, och närmar sig formen. Näst senast vann han säkert från ledningen. Senast höll han fullt godkänt som trea från dödens. Det ser ut att kunna bli tufft tempo inledningsvis, och får han en resa i draget så sänker han många till slut.

2 Jasper Lane var stinglös näst senast. Senast var han mycket alertare, och vann säkert från spets efter en snabb inledning och avslutning. Från det här läget kan det bära iväg till ledningen igen.

6 Up Date Hoss blev något entömd över upploppet senast, men höll farten starkt som trea efter tappstart och en tung löpning. Han har inte vunnit på ett tag, men har haft otur med svåra lägen och är värd en fullträff snart. Uppåtform.

1 Mysterious var jättefin vid segern näst senast. Senast blev det galopp i spetsstriden efter 200 meter. Han är speedig och har ett fint smygläge den här gången.

7 Q.Forty Five var jättebra vid spetssegern senast, men har inte varit fräsch efter den starten och är därmed något svårbedömd. Läget är dessutom lurigt. Kapacitetsmässigt räcker han långt.

Spetsstriden: Flera snabba, men 2 Jasper Lane är spetsfavorit. 4 Zapdos Håjt utmanar främst.

 

V75-2
Klass I, 2140 Auto: En felfri Joker Stursk blir svårstoppad.

6 Joker Stursk övertygar och felfri blir han svårstoppad i denna fina klass I-final. Vid vinsten senast var han väldigt rejäl när han vann trots galopp och tuff forcering till ledningen. Han är startsnabb och kan få överta ledningen. Runt om?

7 Tion Medon Sisu vann åkandes senast, såg jättefin ut och var klart förbättrad. Han kan öppna rätt bra, och Goop gör nog ett försök att ta sig ledningen.

12 Velten Ovambo höll bra som tvåa från utvändigt ledaren (Joker Stursk) senast. Läget är tufft, men han tål att göra en del själv och kan kliva in i handlingen med tempo på loppet.

11 Ed You blir allt bättre, och var rejäl vid segern senast. Han blev dock lite rullig till slut, men är åtgärdad nu. Vid överpace.

1 Zeb de Castella är snabb ut, kan få en fin resa och bör vara vassare nu med loppet i kroppen. Senast var han godkänd som trea.

5 Ajlexes Daylight var nära att vinna senast, och kan öppna bra.

Spetsstriden: Flera snabba, men en felfri 6 Joker Stursk får nog överta.

 

V75-3
Guld, 2140 Auto:  Guldfinal, hög klass, upp till bevis Maharajah!

4 Maharajah ”ska inte ha full form förrän i januari”. Sant.. Men han har inte varit i närheten av sitt kunnande i de två senaste starterna. Senast höll han bara sådär som fyra från dödens. Vi kan nog ändå räkna med en vassare insats på lördag, men sedan är frågan hur långt det räcker. Skulle han visa sig från sin ljusa sida, så räds han varken motstånd eller ett tufft upplägg. Lite upp till bevis.

1 Iceland är ojämn, men har hittat stilen på senare tid. Här har han dessutom ett intressant läge, då han kan öppna riktigt bra. Han trivs förträffligt i ledningen, och biter ifrån sig länge om han lyckas ta sig dit. Senast var han jättefin och vann enkelt från spets.

3 Yellow Eden fick fin draghjälp senast, och vann säkert efter en vass avslutning. Läget är bra och han kan öppna. Laddas eller körs på speed?

Speedkulan 9 Torvald Palema har avslutat riktigt vasst i de två senaste starterna efter vila. Med rygg på startsnabbe Iceland, så kan det bara smälla till om han får fritt spelrum över upploppet.

7 Sanity går från klarhet till klarhet. Nu möter han tuffa konkurrenter från ett knepigt läge, men är ändå inte helt borta. Senast vann han enkelt trots en tuff öppning.

Spetsstriden: 1 Iceland är ojämnt startsnabb, men tar normalt hand om täten. 3 Yellow Eden kan utmana.

 

V75-4
Klass II, 2140 Auto: Många med chans. Glenn Palema med barfotabalns är draget.

2 Glenn Palema höll farten bra som trea efter att ha gjort grovjobbet senast. Den här gången blir det barfota runt om för första gången, och från stallet låter det väldigt uppåt. Han är snabb ut och är garanterad en fin resa.

8 Disco A.E. är en tuffing som har utvecklats väldigt positivt på senare tid. Näst senast höll han tappert efter en blytung löpning, och krigade då om segern i BC-semifinalen. I finalen fick han en tung resa igen, och höll starkt som trea. Har han tagit de loppen på rätt sätt, så är det bra chans trots läget.

5 Nettles kunde inte utmana Mr Pellegrino senast, men höll ändå starkt som tvåa efter en tung resa. Under utveckling.

4 Mr Pellegrino var jättefin vid enkel spetsseger senast. Från det här läget är det bra spetschans och Joakim Löfgren är säkert sugen på en repris. Hästen är bäst på kort distans, men får han bestämma lite så kan han bli svårfångad.

6 Agobra Peter Pan har fina fartresurser, och vann på ett snyggt sätt senast efter en tuff slutrunda. Den här gången hoppar Torbjörn Jansson upp i jollen.

10 General Flax kan mycket, men formen är lite tveksam. Näst senast höll han undan med liten marginal från ledningen. Senast fick han en tuff resa, men var ändå inte som bäst för dagen.

Spetsstriden: Fördel 4 Mr Pellegrino. 2 Glenn Palema öppnar också bra.

 

V75-5
Stolopp, 2140 Volt: Öppet stolopp, men Global Kitten och Tournesol räknas i första hand.

14 Global Kitten avslutade vasst som tvåa i Sto-SM näst senast. Senast fick hon en tuff inledning, men fungerade ändå inte som bäst för dagen. Nu är hon åtgärdad och det blir optimal balans (barfota runt om). Hon är snabb ut och kan få en resa i den främre träffen.

7 Tournesol har varit ute i tuffa gäng på slutet och inte haft den rätta turen med sig. Hon borde kunna komma iväg hyggligt från springspåret, och kan ta sig till ledningen. Lyckas hon med det är mycket vunnet. Senast sköt hon till vasst efter sen lucka.

12 M.T.Evita har varit bra i tre starter efter vila, och klaffar det så kan hon slå till. Senast avslutade hon bra till knapp seger.

13 Omelette är bättre än raden och kan hamna bra till direkt från springspåret. Senast blev hon tempotorsk i BC-finalen, och fick en nolla i raden trots 10 sista 800 i spåren. Enklare emot nu.

15 Calypso Sund vinner sällan och läget är chansartat, men hon spurtar bra varje gång. Behöver tur.

Spetsstriden: Flera snabba. 7 Tournesol får troligen överta.

 

V75-6
Brons, 2140 Auto: Urstarke Saston gör allting rätt. Krossar allt. Spikas.

5 Saston imponerar gång på gång. Senast vann han säkert från dödens på V75, och såg inte direkt ansträngd ut. Den aktuella distansen är i kortaste laget för den urstarke fransosen, men ett offensivt upplägg är att vänta, och oavsett om han får överta eller hamnar i dödens, så blir han svårstoppad.

Sastons starke stallkamrat 9 Pitch Command har fungerat fint på slutet, och avgjorde från dödens på ett rejält sätt senast. Har favoriten en dålig dag, så är han en av de som kan vinna loppet.

8 Calvados Crane är ruggigt effektiv i spets. Det fick han bevisa igen senast. Trots stentufft tempo hela vägen, så vann han säkert från ledningen. Trist läge nu, men han är snabb ut och lyckas han fronta så är han inte helt borta.

7 Francais du Gull fullföljde bra som femma i BC-finalen senast. Läget är trist, och nu blir det lite tätt mellan starterna, men kapacitet för en framskjuten placering finns.

1 Harry Haythrow vinner inte ihjäl sig, men gör bra lopp för det mesta och är härdad på V75. Han öppnar bra och är garanterad en fin resa. Senast fullföljde han duktigt som fyra.

Spetsstriden: 1 Harry Haythrow och 8 Calvados Crane är snabbast ut. Får 5 Saston överta?

 

V75-7
Stoeliten, 2140 Auto: Tre streck kan räcka långt.

9 Dileva Käll har fått pusta en månad efter segern i Sto-SM, som hon tog på ett bra sätt. Nu har hon ett sämre läge än senast, men hon är allround och är formen intakt så sänker hon många till slut.

1 Annicka avslutade godkänt som sexa från dubbla tillägg i ”Fillies and Mares” på Solvalla senast. Hon är snabb ut, och kanske kan hålla upp innerspåret. Får hon bestämma lite så klarar hon att gå i ledningen, i annat fall har hon även en vass avslutning om hon får ett lopp på rulle.

5 Vanessa du Ling har varit ifrån i 1,5 månad, och formen är lite svårbedömd. Hon var dock bra som trea från dödens i sin senaste start. Sitter formen där, så kan hon krossa allt. Körs offensivt? Kan mycket.

10 Merger Blue Chip har fått två lopp i kroppen nu, och vann enkelt från ledningen i Norge senast. Med tempo på loppet kan hon vara långt framme.

Kapabla 7 Olivia Lavec var tvåa från ledningen senast, men borde kanske ha vunnit. Hon hade dock varit borta i nästan en månad inför den starten. Nu har hon ett lopp i kroppen. Hamnar?

Spetsstriden: Flera snabba, men 1 Annicka är spetsfavorit.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *