Inbjudningarna klara, spårlottning idag

Söndag 19 maj klockan 10.05

Umeåsonen Torbjörn Boströms Caballion var mäktig att skåda i Prins Daniels lopp igår. Den mycket karismatiske och kapable sonen till Kesaco Phedo hade gott om krafter kvar när han galopperade på upploppet och såg ut att gå mot en överlägsen seger innan det missödet.

Jag lider framförallt med ägaren och hästen som inte fick vinna efter en sådan imponerande insats. Det här var andra raka upploppsgaloppen, och på de två senaste starterna har han nog galopperat bort 630 000 kronor (ett andrapris i Guldbjörken och ett förstapris i Prins Daniels lopp).

Känslan den här gången var att Caballion ”släppte grejerna” när han tyckte att loppet var över. Det kan även ha berott på att han blev lite för lätt med barfotabalansen. Hur som helst, mycket tråkigt var det ..

Desto roligare då att han fick en inbjudan till Elitloppet. Hoppas att man väljer att tacka ja till den. Caballion har bevisat klart och tydligt att han platsar där. Men jag hade gärna sett att han kördes av en annan och betydligt bättre kusk: Örjan Kihlström, Björn Goop, Jorma Kontio eller liknande.

**

Det var mycket diskussioner på sociala medier igår om inbjudningarna av Classic Grand Cru och Dileva Käll. Många var besvikna över att Tore Fyrand bjudit in denna duo. Och visst, nog känns de som två lättviktare i sammanhanget.. Men men, i det stora hela är jag nöjd med Elitloppet 2012. Sedan blev ju även Orecchietti och Oyonnax inbjudna igår. Två bra inbjudningar, framförallt den förstnämnde.

Spårlottningen går av stapeln 17.05 i eftermiddag och kan ses i Sjuan. Och om inget oförutsett inträffar så är det följande 16 hästar som startar i Elitloppet 2012.

Arch Madness (Trond Smedshammer) USA
Beanie M.M. (Morten Waage) Sverige
Brioni (Joakim Lövgren) Tyskland
Caballion (Henrik Larsson) Sverige
Classic Grand Cru (Steen Juul) Tyskland
Commander Crowe (Fabrice Souloy) Sverige
Dileva Käll (Glen Norman) Sverige
Iceland (Stefan Melander) Sverige
Orecchietti (Stefan Hultman) Sverige
Oyonnax (Vincent Brazon) Frankrike
Raja Mirchi (Lutfi Kolgjini) Sverige
Rapide Lebel (Sebastien Guarato) Frankrike
Sanity (Malin Löfgren) Sverige
Sebastian K. (Lutfi Kolgjini) Sverige
Windsong Geant (Rick Zeron) Kanada
Yarrah Boko (Trond Anderssen) Norge

Foto: Kanal 75

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *