Ingen ringrost – V75 nästa!

Tisdag 5 juni klockan 22.01

Till Norrlandsbanornas V75-omgångar nu i sommar/början av hösten kör vi ett gästtips i papperstidningen. Denna vecka tippar fem travprofiler från länet V75-omgången på Östersund. När det publiceras är inte helt klart än, men troligtvis lördag.

Tipspanelen består denna gång av: en uppfödare, en travreferent, en travbanechef, en amatörtränare och en proffsspelare.

**

Trots en dryg månads tävlingsfrånvaro på grund av halsinfektion, vann Micael Ågrens Center Min övertygande på Bergsåker idag. Segertiden blev fina 1.13,7a/1640. Nästa uppgift blir V75 i Boden.

**

Hårdsatsande hästägaren Ingemar Hultqvist från Ratu som har ett omfattande samarbete med Umåkers Akseli Lahtinen, är ägare till många välstammade hästar. En av dessa är treårige Yankee Glide-sonen Give Me A Beat, som vann överlägset i tävlingsdebuten på Solänget. Enligt Hultqvist är det den i dagsläget bästa hästen han har i sin ägo. På lördag startar Give Me A Beat i lopp 2 på Östersundstravet.

Fyra av Hultqvists tvååringar kvalar dessutom på Umåker på söndag:
Digigirl I.H. (sto efter Conway Hall), Don’t be Rouxed (valack efter Conway Hall – delägs tillsammans med Umeåprofilen Bertil Hammarstedt), Lincoln Brodde (valack efter Meaulnes du Corta), Regal Classic (sto efter Conway Hall).

Under Elitauktionen som ägde rum nyligen, slog Ingemar Hultqvist till på den ettårige Kadabra-sonen Evolution Boko som gick loss för 180 000 kronor. Hultqvist var själv inte på plats, men hästen köptes på rekommendation av Akseli Lahtinens försteman Samu Sundqvist.

**

Apropå Söndag och Umåkers tävlingar. Sören Lennartson ger klartecken på en häst på sin hemsida:

Lopp 1 – 6 Jo Pelle
- Har tagit debutloppet på bra sätt av träningen att döma. Hästen kommer att utrustas med ett helstängt huvudlag till denna start och kan då förhoppningsvis fokusera bättre på sin uppgift. Springspår passar perfekt då han kan öppna bra. Jag blir förvånad om Jo Pelle förlorar det här loppet.

Foto: Kanal 75

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>