Stort turismforum i Skellefteå

SKELLFTEÅ Stora delar av Norrlands turismindustri träffas i Skellefteå. Hösten 2010 står staden värd för Swedish Laplands Turismforum.

När arbetstillfällen ofta förflyttas ofta till mer ekonomiskt gynnsamma delar av världen faller det på turismen att skapa tillväxt och sysselsättning på mer glest befolkade platser. En progressiv turismutveckling innebär ofta möjligheter till en fortsatt livskraft. Det själva syftet med turismforum är; en mötesplats för de krafter inom Swedish Lapland som på ett hållbart sätt förutspås bygga välfärden för Norrland i framtiden. Entreprenörer, beslutsfattare, organisationer och politiker kraftsamlar för turismens framtid, tillväxt och utveckling.
Att så många representanter från turismnäringen samlas på samma plats skapar en unik möjlighet att snabbt få en uppfattning och branschens möjligheter och hot.
– Det får nog anses som helt unikt att så många representanter samlas på en och samma plats, säger Anders Hellgren, VD.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *