VAR REALISTISK

De allra flesta människor känner någon gång att man inte duger, man känner sig aldrig tillräckligt bra. Det beror på press. Det kan vara press på hur man ”ska” se ut,att man alltid måste vara bäst, press att man alltid ska prestera så bra som möjligt, alltid ligga i topp. När det är skolan, kompisar, media och hela samhället som pressen kommer ifrån är det något som påverkar oss alla. Vi bör lära oss hur vi ska tackla sådant. Tackla den ständiga pressen på hur bra vi ”bör” vara. Alla dessa krav. Det är inte hälsosamt. Och eftersom man faktiskt inte kan vara bäst i allt, prestera och få toppbetyg i alla ämnen, vara snällast, mest hjälpsam och snyggast så sviker vi ständigt oss själva. Vi är inte det vi vill vara. Den ständiga känslan när vi inte gjort något vi borde, inte fullföljt det vi skulle, inte fått det bästa betyget, inte fått mest kommentarer på profilbilden, inte sprungit snabbare än den andra, inte gjort mest mål,  inte vunnit den där tävlingen. Nu börjar ni känna igen er va? Den ständiga känslan när vi inte känner oss tillräckliga. Säger bara en sak. Det handlar om att känna sig good enough! DU ÄR BRA SOM DU ÄR. Du duger. Bort med alla dessa måsten, bort med alla dessa krav, bort med denna ständiga press och dina ständiga besvikelser. Tackla bort allt de där. Var stark, stå med båda fötterna på jorden och var lite realistisk. Ingen kan allt det där, ingen kan alltid vara bäst. Du är bra på ditt sätt och det är alldeles tillräckligt. Var realistisk, ta dig i kragen och titta framåt, ingenting kan stoppa dig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *