Toppmoderat från länet avslöjar regeringskonspiration 👽

Att moderaterna i Umeå inte alltid håller sig till fakta är ju känt sen tidigare, men riksdagsledamoten Edward Riedls senaste utspel måste ju ändå ses som en ny bottennivå som ingen trodde var möjlig för dem att sjunka ner till. På facebook kan man se ett sponsrat inlägg från Moderaterna i Umeå där Riedl anklagar myndigheterna  för att ”stoppa folk från att protestera mot höga bränsleskatter samtidigt som regeringen tillåts genomföra manifestationer”.

Någon manifestation har regeringen förstås inte anordnat. Det han åsyftar är en bilkortege som Socialdemokraterna i Mellerud anordnade på första maj. Den fick tillstånd av polisen medan föreningen Uppror som anordnade en bilkortege för att protestera mot bensinpriser på flera orter i landet måste betala böter.

Det är oacceptabelt! Nu kallar jag statsministern till riksdagen”, skriver Edward Riedl i ett skrattretande försök att framstå som att nu minsann kommer han att läxa upp statsministern inför hela riksdan. Hade han dock brytt sig det minsta om att ta reda på fakta, så hade han kunnat läsa i Länsstyrelsen i Kronobergs motivering av sitt beslut att föreningen Uppror uppmanat alla sina medlemmar i landet att sluta upp på eventet och inte tänkte begränsa deltagandet.

Man kan förstås ha synpunkter kring huruvida förordningen om särskilda begränsningar för att hindra spridning av sjukdomen covid-19 alla gånger uppfyller sitt syfte. Lagen kan säkert göras bättre och en sådan diskussion är välkommen. Men att påstå att det skulle ligga politiska motiv bakom att myndigheterna ger tillstånd till de ena och inte till de andra är ju långsökt. Det är faktiskt lika långsökt som när Riedl under valrörelsen 2018 påstod att den mediala uppmärksamhet som skosbränderna fick den sommaren grundade sig på att nyhetsjournalisterna ville rädda Miljöpartiet från att åka ur riksdagen.

Om länsstyrelsen i de fyra län som fortfarande hotar Bensinupproret med böter går vidare är maktmissbruket fullständig”, skriver han i sitt utspel. Är han seriös? Man tar sig för pannan! Är det här en riksdagsledamot? Han påminner snarare om valfritt avsnitt av 90-talsserien X-files. Undrar om väggarna i hans arbetsrum är fulla med tidningsklipp på vilka han ritat pilar kors och tvärs som ska visa hur de är kopplade till varandra i någon slags regeringsstyrd konspiration.

Den här ska alltså vara västerbottenmoderaternas toppnamn. Deras nummer etta på riksdagslistan. Han tänker på allvar ta statsministerns och riksdagens tid i anspråk för att diskutera hur regeringen kan tillåtas anordna en demonstration som de inte anordnat medan Bensinupproret stoppas från att genomföra en exakt likadan demonstration som inte heller var exakt likadan.

Det här ska alltså vara en riksdagsledamot.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *