Lördag.

Lördag.

Idag städar och tvättar vi en del, Alicia och Jennie tycker det är kul att städa, så länge pappa hjälper till. Vi har även haft tid för en massa soffmys.

Nu leker barnen på sitt rum och jag passar på att gå igenom materialet till budgetberedningen. Det känns lite mer tryggt i år att gå in i budgetberedning än vad det gjorde förra året, då var jag alldeles för färsk i det mesta.

Då vi inte har den största kistan i Vännäs så gäller det att vända på stenar för att se hur vi kan få loss medel till satsningar. Vi kan inte alltid bara köra på med samma kostym och tvingas spara, vi måste även våga satsa för att gå framåt.

Det finns några områden där vi absolut kan dra ner på kostnaderna, eller prioritera om vissa kostnader så att nya kostnader tar ut gamla.

Jag inser redan nu att vissa förslag kommer att tas emot med kall hand. Men vi får inte ge oss för det. Jag har förberett en motionsskrivning och en debattartikel, jag hoppas så klart att vi ska slippa använda oss av det, men om vi måste så är det absolut nödvändigt.

Jag sitter även och klurar på hur vi bäst ska kunna använda oss av ett partiskattesystem i partiföreningen, även där är det mina egna idéer som jag ska försöka få gehör för i partiföreningen.

Alla offentliga uppdrag ska vara tillsatta för en vilja att driva något, det får inte vara ett självändamål för att sko sig på arvoden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *