Omvändelse under galgen

Omvändelse under galgen I en intervju i Dagens Industri (30/10) säger finansminister Magdalena Andersson ( S): ”Det finns en del som kommer till Sverige mitt i livet med låg utbildningsnivå och där är rutsektorn ett sätt att komma in på arbetsmarknaden. Jag har absolut inga problem med att utvidga rut på det här sättet.” ”Kan du tänka dig ytterligare utvidgningar?” ”Absolut”, säger hon och tillägger att det nu behövs en diskussion om hur nya former av subventioner ska utformas. Nyss talade hon och arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) gång på gång om kompetensregnet som faller över Sverige och höjer kompetensnivån här!

Samma DI skriver att den samarbetsinvit som Magdalena Anderssons skickat till Alliansen får kalla handen av Moderaterna, som samtidigt riktar en skarp varning till Stefan Löfven att om samarbetet mellan Socialdemokraterna och Vänsterpartiet bryts är Moderaterna beredda att fälla regeringen. Moderaterna kräver alltså mer vänsterpolitik för att inte fälla regeringen! Och Socialdemokraterna är helt plötsligt villiga (läs tvungna) att utvidga RUT för att underlätta för alla lågutbildade invandrare att komma in på arbetsmarknaden.

Även Morgan Johansson har nu plötsligt fått ändan ur vagnen och meddelat att han kommit på att han kan korta tiden för det utlovade lagstiftningsarbetet från 12 månader till sex månader. Jag tror det när jag ser det. Morgan Johanssons tid som justitieminister har kännetecknats av förseningar gränsande till något som skulle kunna tolkas som medvetna försinkningar (ledarsidorna.se).

Han öppnar också för att bryta mot vissa regler i mottagandet. ”Man måste vara pragmatisk i en sådan här situation, säger han under ett besök på ett boende för ensamkommande flyktingbarn utanför Göteborg.” Så när är det tillåtet att bryta mot lagen för att vara pragmatisk? Johansson har ingen rätt att rekommendera lagbrott. ”All lagstiftning är absolut, inte relativ. Men uttalandet stärker tidigare signaler, att regeringen försöker hitta genvägar genom att luckra upp tillämpningen av olika absoluta lagrum.” Om Johansson hade varit jurist hade han vetat bättre än att uppmana till lagtrots. Som justitieminister med gott om rådgivare borde också han veta bättre.

Och Carin Jämtin, partisekreterare (S), har hon också svängt? Hon ansåg i våras inför socialdemokraternas kongress att invandringsfrågan inte var tillräckligt viktig för att platsa på partikongressens agenda: ”För Sverige och svensk ekonomi så kommer det på kort sikt att vara en kostnad och en ansträngning, men på lång sikt så kan den svenska välfärden bara överleva om vi har människor som jobbar och betalar skatt och bidrar till välfärden.” Just det! OM vi har människor som jobbar och betalar skatt och bidrar till välfärden! Dags förresten att anlita Missing People att söka rätt på henne. Hon har inte synts till på ett bra tag. De tiggande romerna från Balkan begär inte asyl. De är sina hemländers ansvar. De som organiserar dem utnyttjar en nutida svensk undfallenhet, som djupt skadar hela förtroendet bland svenskar för allt som har med migrationspolitik att göra.

Martin Valfridsson, regeringens samordnare för utsatta EU-medborgare, har nu också börjat tala klarspråk. Äntligen! I Ekots lördagsintervju, (SR 31 okt) sa han att han anser det viktigt att staten stöttar kommuner och privata markägare då läger slås upp, och att polisen måste agera. Det är inte okej att bosätta sig utan tillstånd. ”Man kan inte särbehandla en grupp i samhället. Vi har ingen nationell tak-över-huvudet-garanti. Vi avhyser i storstäderna till och med barnfamiljer som inte kunnat betala sin hyra utan ersättning.”

”Inga svenska myndigheter är beredda att upprätthålla äganderätten. Ingen i vårt land kan räkna med att få stöd av rättsstaten för att värna sin egendom. Det är vad Malmöfallet bevisar. Det som till slut resulterat i evakueringsbeslut är . . . miljöskäl. (….) Om inte en olaglig ockupation av annans mark kan hävas med statens tvångsmakt trots att alla vet att den är lagbrott, då är Sverige en anarki” (erixon.com). Jag instämmer helt.

Ivar Arpi, ledarskribent i SvD, publicerade nyligen en ledare med rubriken ”180 grader”. Där skrev han bl a: ”Att byta fot på så kort tid betyder att man förut antingen ljög för att vinna politiska poänger eller att man var okunnig. Oavsett vilket, är det illa!” Mitt i prick!

Vi väljare vill se politiker med hjärna, mod och tuffhet, inte politiker som grips av känslofrossa och styrs av tanken på att vinna nästa val. ”I väst finns nu inte en enda ledare som har pondus, integritet och styrka nog att sätta tonen. Ännu mindre någon som har handlingskraft att ta itu med så enkla saker som att upprätthålla gränskontroller.” (erixon.com)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *