Be svenska folket om ursäkt!

För en tid sedan gick moderaten Tapani Juntunen ut och krävde att Anna Kinberg Batra ska gå ut och be folket om ursäkt för partiets tidigare migrationspolitik:

-Moderaterna bär ansvaret för dagens besvärliga situation, Anna Kinberg Batra. Den förra migrationspolitiken är ett ok Moderaterna bär på. Det finns en ilska bland folket och det krävs nu att Anna Kinberg Batra ber om ursäkt för den politik som lett landet in i dagens situation. Moderaterna måste be svenska folket om ursäkt.

Juntunen säger vidare:

-Det finns en ilska bland folket som ligger och gror.

Han i likhet med många andra påpekar att det fanns de som såg att allting i den moderatledda Alliansen inte stod rätt till:

Tobias Billström försökte öppna upp en debatt om volymer, men han tystades dessvärre bryskt av dåvarande statsminister Fredrik Reinfeldt.

Alla försök att få Anna Kinberg Batra,Tomas Tobé, Johan Forssell eller någon annan av Reinfeldts bundsförvanter att lyssna möttes av tystnad. De få kritiker som fanns i partiet mobbades och folket kallades främlingsfientliga eller rasister.

I SVT:s ”Agenda” i söndags kallade Anna Kinberg Batra Sverigedemokraterna för ett rasistiskt parti. I tisdags gav hon följande omdöme om SD:s väljare i hopp om att dessa ska lämna SD för M:

– Jag är övertygad om att det här inte är rasister, säger hon i en stor intervju med Expressen.

Trots enträgna försök lyckades Anna Hedenmo, programledare i ”Agenda” inte få den hårt medietränade och kontrollerade Kinberg Batra att avslöja om hon är villig att avstå från regeringsmakten och låta socialdemokraterna leda en minoritetsregering efter valet 2018. Om Alliansen lyckas gå till val tillsammans igen blir det svårt för dem att säkra en egen riksdagsmajoritet. Utan SD:s stöd kommer de inte att kunna regera. Därför är det obegåvat av AKB att kalla SD för ett ’rasistiskt pati”. Det är heller inte smart att ständigt glida på svaren. Vi väljare kräver besked. Är hon kanske inte en smart 08:a när allt kommer omkring?

Mats Alvesson, professor vid Lunds Universitet, uttryckte sig så här i en debattartikel i Aftonbladet för en tid sedan:

-Nu bejakar de flesta i stort sett samma ”svenskhet”-dyrkande ståndpunkter som SD och lyckas med konststycket att köra med hyckleri i absolut toppklass: man tar avstånd från och bedriver SD-liknande politik. Och betonar svenska värderingar, vilket tidigare påstods vara förknippad med unken nationalism. Det är lätt att prata vitt och brett om nolltolerans – och samtidigt praktisera låt gå-politik. Att försöka göra något verkningsfullt är svårt.

I mars i år talade Fredrik Reinfeldt på Postkodlotteriets tillställning och sa:

Hur var det att fira jul i kollaps? Brann granen? Tog maten slut? Ramlade huset ihop före ni kom in genom dörren?

Reinfeldt är den egentlige fadern till alla migranter och därmed ytterst ansvarig för den oro verklighetens och frustration verklighetens folk känner över dagens Sverige. Istället för att ta till sig och bemöta vår oro hånar, förminskar och raljerar han över den. Känner han sig cool och rolig när han trampar på våra känslor? Jag tolkar det mer som ett tecken på att han inte har förmågan eller orken att bemöta den växande oro som han i högsta grad varit med om att skapa. Hans raljans och hån bidrar inte på minsta sätt till att lösa dagens problem, inte heller till ett positivt eftermäle.

Många frågar sig idag vad Reinfeldt skulle ha gjort om han hade vunnit valet 2014 och kunnat bilda regering igen. Hade han fortsatt med sin ”öppna era hjärtan-politik” i ett fortsatt och fåfängt försök att straffa och ta kål på SD eller hade han tvingats släppa på prestigen och ta in verkligheten? Det får vi aldrig veta. Dock vet vi att han smet ifrån allt ansvar redan på valnatten när det stod klart att Alliansen inte vunnit valet. Bättre fly än illa fäkta.

 

 

2 kommentarer

  1. Det är fel och orättvist att skylla allting på Reinfeldt. Massinvandringen hade pågått i decennier innan han tillträdde.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *