Jag mår illa, riktigt illa

Sommaren 2016 misstänks en kvinna i 30-årsåldern ha överfallits av ett 20-tal män i ett trapphus i Fittja i Botkyrka kommun söder om Stockholm. Där ska hon ha misshandlats och gruppvåldtagits samtidigt som hon filmades, enligt åklagare. I ett rättsintyg från Södersjukhuset står att ”killarna börjar dra i N.N:s hår, sliter av hennes kläder, knuffar omkull N.N och tar tag i hennes huvud och bankar det mot stentrappan. Därefter börjar de våldta henne”. Vidare står att ”åtminstone åtta till nio av killarna har penetrerat henne både oralt, vaginalt och analt. Ibland tre stycken samtidigt”. Det uppskattas att gruppvåldtäkten pågår i fyra timmar.

Läkaren som undersökte kvinnan efter våldtäkten skriver att ”skadorna var något utöver det ordinarie”. Nästan hela huvudet och ansiktet var svullet och läkaren var därför rädd att kvinnan drabbats av skallskador och inre blödningar (Metro). De omfattande skadorna stämmer enligt läkarens utlåtande väl överens med berättelsen som kvinnan lämnat till polisen.

Varför toppar inte detta rättsfall nyheterna? Varför tiger de stora drakarna, DN, SvD, Aftonbladet, Expressen m fl? Varför är det mer intressant att veta vilka kändisar, journalister och kulturpersoner som klappat vems rumpa på en fest eller efter en våt kväll?

Så här skriver bloggaren Hans Li Egnell på bloggen Fristad / http://www.fristad.eu/2017/12/ett-rattsfall-som-borde-toppa-nyheterna/:

Ur förhör med kvinnan 2016-08-15:

”Det var 19-20 killar som väntade i ett trapphus. Dom diskuterade vem som skulle få sätta på mig först och jag fick panik. Någon höll fast mig mot väggen och stoppade ner snoppen långt ner i halsen.”

”5-6 killar lyfter upp mig och bär mig genom trapphuset. De andra följer efter. Sedan får jag en spark i huvudet.”

”Sedan dunkade de mitt huvud i golvet och jag blev medvetslös. När jag vaknade hade jag en i varje hål. Munnen, analt och vaginalt. Sedan byttes de om.”

”De drog upp mig till 2:a våningen i trapphuset. Många stod med byxorna nere och väntade på sin tur. De drog av mig allt, jag var helt naken, kläderna låg lite varstans i trapphuset. De sparkade mig. De är smala, långa, invandrare av olika nationaliteteter. De är i 20-årsåldern.”

”Jag låg på golvet, sedan fick jag stå på alla fyra. En var framifrån och en var bakifrån. De andra skrattade. De tyckte det var roligt.”

”En man kom ut i trapphuset för att slänga sopor. Han gjorde ingenting för att hjälpa mig. Han hälsade på killarna och gick in till sig igen. Jag låg då naken på golvet.”

Polisens anteckningar efter förhör 2017-06-19:

”Hon beskriver igen hur de höll fast henne och vände henne så att en kille kunde sitta i trappan och trycka in sin penis i munnen på henne, samtidigt som de kunde våldta henne analt. Hon säger att just den handlingen, när en tvingade in sin penis och tryckte den ända ner i halsen, samtidigt som en annan våldtog henne analt, det var det värsta under hela våldtäkten.”

”Hon berättar att det var någon av killarna som tog fram en kniv i samband med att de skulle våldta henne i analen. Hon skrek då ”snälla inte i rumpan”. Kniven la han sedan på golvet. Hon berättar att hon vid det här tillfället låg på mage på golvet och sträckte sin arm och tog kniven. Hon berättar att hon sedan högg med den runt i luften så gott hon kunde för att kunna freda sig. I detta skeende hade någon av killarna trängt in i hennes anal. Eftersom hon låg på mage mot golvet kunde hon inte se så mycket av vad de andra killarna gjorde.”

”En kille var lite äldre ca 25-27 år, kraftig/vältränad, tog ett hårt tag i henne och drog upp hennes huvud. Han körde därefter in sin snopp i hennes mun. Han körde in snoppen så långt att hon fick svårt att andas. Hon försökte vrida bort sitt ansikte för att få bort snoppen och få luft. Killen blev då arg och slog ett knytnävsslag i hennes ansikte så att hon fick näsblod.”

”När detta pågick var det flera yngre killar som kom fram och ville ha sex med henne.”

I åtalet står om gruppvåldtäkten:

”Tvånget bestod i att målsäganden hölls fast, att hon drogs i håret, att hennes huvud dunkades mot en trappa så att hon tappade medvetandet, att hennes kläder slets av, att hon fick slag och sparkar, samt att en kniv visades upp för henne samtidigt som hon blev tillsagd att vara tyst. Våldet har orsakat smärta, blodvite, ömhet, svullnad, hudmissfärgning och hudavskrapning.”

Utredningen är ett riktigt haveri och det dröjde över ett år från det misstänkta brottet till åtalet. Åklagare Markus Hankkio menar att detta kan ha försvårat utredningen. Metro avslöjar nu dessutom att polisen i 10 månader utredde fel trapphus i jakten på spår!! När tre av de misstänkta gärningsmännen greps i juni upptäcktes misstaget. Hur är det möjligt??? Åklagaren erkänner att det blivit fel och att man kanske hade hittat mer sperma än den som hittades långt senare och t ex blod från målsägaren, om man hade undersökt en färsk brottsplats. Poliserna bakom utredningen borde ställas till svars för detta rättshaveri. Kan den hafsiga utredningen och rättegången möjligen förklaras av att kvinnan har drogproblem?

I början av november åtalades fem av gärningsmännen, alla invandrare som idag är mellan 19 och 29 år gamla. Vid brottstillfället var en av dem bara 17 år. Tre som häktats åtalades för grov våldtäkt och två för medhjälp. De senare ska ha främjat gärningarna genom att bidra till det numerära överläget, skratta och filmat delar av händelsen med mobiltelefon. Den filmen ska dock polisen aldrig ha hittat.

Männen står fast vid att sexet var frivilligt. Flera av dem beskriver i polisförhör vad de gjort men skyller på kvinnan. Domstolen verkar ha svalt männens version. Vilken normalt funtad person tror att kvinnan som betalning för droger hade frivilligt sex med ett tiotal hänsynslösa och brutala främlingar som höll fast henne och dunkade hennes huvud mot en vägg eller trappa under knivhot? Och hur kommer gemene man att reagera på domstolens agerande?

Enligt kvinnans målsägandebiträde Elisabeth Massi Fritz lurades hon dit under förevändningen att hon skulle få handla droger.

Hon luras till den här porten. Det finns mycket som talar för att de riktat in sig på just den här kvinnan, att hon var ett lätt byte, säger Elisabeth Massi Fritz till DN.

Det handlar om en fruktansvärd våldtäkt som lett till ett mycket svårt tortyrliknande trauma för min klient. Det här är ett av de svåraste våldtäktsmål som jag stött på under mina 26 verksamma år”, skrev kvinnans advokat Elisabeth Massi Fritz, till tidningen Metro i september.

De tre invandrarmän som suttit häktade för den uppmärksammade gruppvåldtäkten i Fittja har nu släppts ur häktet. Detta är ett tecken på att de kommer gå fria eller dömas för ett lindrigare brott än grov våldtäkt. Kvinnans advokat Elisabeth Massi Fritz är mycket upprörd och säger:

-Det här målet ska prövas i varenda instans. Nu släpps de åtalade för gruppvåldtäkten på fri fot och kan vänta sig att frikännas.

Om, eller när, de blir frikända gissar jag att de dessutom tilldöms ett skadestånd för tiden i häktet. Kvinnan däremot torde få men av männens brutala och hänsynslösa framfart under resten av sitt liv. Vem tror efter detta rättshaveri att alla är lika inför lagen? Och vad händer med vår tilltro till polis och rättsväsende efter ännu ett haveri?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *