Fruktansvärt intressant.

Sitter inte min gråa soffa just nu, men här kommer det en betraktelse ändå. Att guldstadens kvinnojour har det lite kämpigt nu, har ni kanske hört talas om. Har på förmiddgen träffat guldstadens kvinnojour. En verksamhet som bygger på något så illa som mäns våld mot kvinnor och barn. De beskriver en verksamhet som jag inte har haft någon insyn i, och de problem som människor kan hamna i.

Erbjöd mitt stöd på vägen mot en stabil verksamhet, en verksamhet som borde få fokusera på det som de är bra på. Är inte helt säker på hur jag ska stödja, men att det kommer att bli på något sätt det är jag övertygad om.

På tal om nåt helt annat, så är jag ju ny på bloggandet, ska bli jättespännande. Jag hoppas att jag kan beröra, till och med reta upp nån, så att vi får diskutera och resonera med varandra. Innehållet i denna blogg kommer att leva sitt eget liv, eller ganska nära mitt liv.

Ska sätta mig med en kopp kaffe och reflektera över mötet med guldstadens kvinnojour. Ta hand om varandra och ha en trevlig helg. Crea diem.

12 kommentarer

  • Tror inte det, inte i Skellefteå i alla fall, men jag är inte säker. Upplever du att det är ett vanligt problem?

 1. Jag vet mammor som slår sina ungar.Jag har även en bekant som ger sina ungar en smäll nån gång per dag och även säger mongo ,du är dumi huvetm.m till sina småbarn. Men nånstans verkar det vara helt okej närmammor gör det,men inte att pappor gör det. Verkar somatt mammor får tappa tålamodet hela tiden,för det är ju såååå jobbigt med småbarn blabla. För mig är det INTE okej att bete sig så.Visst. Alla kan tappa tålamodet. Men man ger sig inte på sina barn.Och när det börjar bli varje dag så ärdet fan nog. Så. Vars e grupperna för barn o män. Mammor kan vara dumma i huvet också.

  • Klart mammor kan vara dumma, den potentialen har alla människor. Tappa tålamodet är en sak, problemet uppstår när människan agerar med våld på det tappade tålamodet. De barn som far illa behöver en vuxen som skyddar dem. Klarar inte föräldrarna det, så tycker jag att det blir någon annan vuxen som får ta det ansvaret.
   Då det gäller din kompis så tycker jag att du ska ringa polis eller sociala myndigheter, inget barn ska ha det på det sättet.
   Det är absolut inte okej för mammor att slå sina barn, blir lite förbannad här där jag sitter.

   Vad säger ni? Är det mer okej att en mamma tappar tålamodet och slår sitt barn än att en pappa gör detsamma?

 2. Det jag märkt är att alla somser hur kompisen beter sig säger inget. Jag vill säga något åthenne,men vet att hon inte skulle bry sig. Och sen vet jag att pappor ser saker ,men dom säger inget. Varför?

  • Gränsen regleras av moral, om moralen inte kan reglera det, så kommer det in lagar. Hur lagarna ska tillämpas får rättsväsendet hålla koll på. Så Tess, gör en anmälan och låt barnen få en chans. Du kan vara anonym.

   • jo.Jag har funderat på det. Ännu mera nu. Dom tar ju inte barnen,men kanske hon får upp ögonen på hur hon beter sig. Kanske hon får hjälp att hantera barnen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *