I kategorin: ”vad bra att du fixar ligg åt mig”.

Jag har en vän. Vi kan kalla henne Jennifer. Jennifer har en kompis, vi kan kalla henne tjejkompisen. En gång låg Jennifer med en kille, vi kan kalla honom Jens. Jens har en kompis, han heter Jörgen.

En gång när Jennifer var ute på krogen och drack öl och dansade med hennes vänner kommer Jörgen fram till henne. Han brölar lite sexigt i örat på henne:
– ”Ööööh, du Jennifer, du borde ligga med min polare Jens”.

Som du förstår är ju inte kopplingen solklar. Vi tar och reder ut begreppen lite. Jennifer borde alltså ligga med han… Jens. För att hennes liggs kompis Jörgen tyckte det. För att Jens och Jennifer hade legat en gång tidigare.

Någon helg senare stöter Jennifer på han den där Jörgen igen. Hon går fram till honom och säger:

”Du, Jörgen, du borde ligga med min kompis”.
”Vem då, vem är det? Varför ska jag göra det?” Undrar Jörgen.
”Nej men alltså, det är min tjejkompis, du borde ligga med henne, jag tycker det” Svarar Jennifer.
”Men seriöst, varför ska jag ligga med din kompis? Vem är det? Vi har ju inte ens träffats? Nu fattar jag ju ingenting?!” Säger Jörgen och fattar verkligen ingenting.
”Nej men jag tyckte mest bara att jag har rätten att bestämma över vem du ska ligga med och har befogenhet att göra beslut gällande din sexualitet” Svarar Jennifer och går där i från.

Då kommer vi ju fram till själva problematiken. Varför i herrenamn tycker sig Jörgen från första början att han kan tillskriva sig rättigheten att berätta för Jennifer vem hon bör ligga med? Vad är hans argument? Ska han gå upp i talarstolen och säga: ”Jo, men asså det är ju typ min kompis och jag tyckte att hon skulle ligga lite med Jens. Den friheten tog jag helt naturligt, det är för jag är ett as och ser tjejer som objekt till för mig och mina lustar”. 

Sen är det ju rätt kul att han inte fattar när Jennifer gör exakt samma sak mot honom och han inte förstår någon.ting.alls. Haha, pucko- Jörgen fattar ingenting.  

Och en ba: NÄ, INTE JAG HELLER.

*Alla namnen är påhittade.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *